32. Sednica skupštine grada Sombora: Usvojene odluke o lokalnom ombudsmanu i Savetu za migracije

* Za tek nešto više od 2 sata i 20 minuta (računajući tu i petnaestominutnu pauzu između - nakon prvih sedam i poslednje, osme tačke dnevnog reda, izbori i imenovanja, održana je 32. sednica gradskog somborskog parlamenta rutinski vođena od strane predsednika Skupštine grada Sombora primarijusa dr Zorana Parčetića kojeg je povremeno menjao njegov zamenik Miodrag Sekulić, uz asistenciju sekretara Skupštine Vere Baljak

Zamenik predsednika Skupštine grada Sombora Miodrag Sekulić za skupštinskom govornicom

Samo zasedanje proteklo je u mirnijem tonu poredeći sa nekoliko prethodnih, a sve odluke odbornika usvojene su velikom većinom glasova, u razmeri pretežno 36/40 „za“, uz 1-2 „protiv“, bez uzdržanih. Uvodne dve tačke, prihvatanje predloga odluke o loklanom ombudsmanu grada Sombora odnosno o obrazovanju Saveta za migracije Grada, obrazložile su izvestiteljke Vera Baljak, te načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Nevena Rosić.

Članovi Gradskog veća predvođeni gradonačelnicom Dušankom Golubović, zamenikom gradonačelnice Antonijom Ratkovićem...

Potom je Miroslav Kovačić, gradski većnik za komunalnu oblast i investicije obrazlažući predlog odluke o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Svetozar Mieltić objasnio da nisu potrebna posebna budžetska sredstva za to. Radi preciznijeg regulisanja novih javnih površina sasvim je moguće konstruisati i novu poslovno-sportsku zonu, naveo je Kovačić.

On je govorio i o značaju usvajanja odluke na ovom skupštinskom zasedanju i kada je na red došlo usvajanje predloga odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar.

Miodrag Sekulić, prim. dr Zoran Parčetić i Vera Baljak, za predsedavajućim stolom

Izvestilac uoči usvajanja predloga rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za ovu godinu bio je Darko Radulović, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede.

Gotovo jedngolasno usvojeni su i izveštaji o radu i poslovanju javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti u prošloj godini, sa finansijskim pokazateljima. Izvestilac je bio gradski većnik za kulturu i obrazovanje Nemanja Sarač.

Trideset druga sednica somborskog parlamenta protekla je u duhu tolerancije i uvažavanja

Konačno, na red su došli izbori i imenovanja. Najpre, zbog odlaska u starosnu penziju, sa datumom trećeg aprila, funkcije dugogodišnjeg direktora Gradskog muzeja Sombor razrešen je Branislav Mašulović koji je za svoj sveukupan doprinos somborskoj kulturi dobio pohvale. Na njegovo mesto u šestomečenom v.d. stanju počev od 4. aprila, biće novi čelnik ove javne ustanove kulture, diplomirani vajar Peter Mraković. On je bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

Sve odluke usvojene skoro jednoglasno

Ista situacija što se rokova i statusa obavljanja direktorske funkcije tiče došla je i prilikom imenovanja u Narodnom pozorištu Sombor. Dosadašnjem direktoru te uspešne somborske kuće umetnosti Mihajlu Nestoroviću baš na dan održavanja 32. sednice Skupštine grada Sombora istekao je mandat. Njega već od narednog dana (26. marta) tokom šest mest u svojstvu vršioca direktora SNP nasleđuje somborska glumica Vesna Paštrović, kako je u obrazloženju Odbora za kadrovska pitanja čiji su predlog odbornici sa 38 „za“ a dva „protiv“ prihvatili, rečeno da za sobom već ima izgrađenu uspešnu karijeru istaknute glumice u različitim žanrovima ove umenosti, te je stekla afirmaciju i naklonost šire srpske filmske, pozorišne i tv publike. U ovom slučaju bile su dve potencijalne kandidatkinje za tu funkciju, jer je glumački ansambl somborskog teatra predložio Bojanu Kovačević, aktuelnu projekt-menadžerku SNP. Ovaj predlog je stavljen u razmatranje, ali kako je obrazložila sekretarka Skupštine Vera Baljak, pravna procedura onemogućuje da ansambl bude ovlašćeni predlagač.

Članovi Gradskog veća, kabineta gradonačelnice i Gradske uprave

Za govornicu je najčešće izlazila odbornica Dunja Prokić, šest puta, jedna od retkih predstavnica opozicije u lokalnom parlamentu na ovoj sednici, te iz vladajuće većine, po dva puta Miodrag Sekulić i Borislav Staničkov i Đorđe Grujić, jednom.

Sekretarka Skupštine grada Vera Baljak prilikom obrazlaganja pojedinih tema

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

~ . ~

Pročitano 821 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…