Predstavnici somborske Gradske uprave i 1. Centra za obuku Vojske Srbije obeležili 20. godišnjicu sećanja na žrtve zločinačkog NATO bombardovanja

* Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, sećajući se s najdubljim poštovanjem svih žrtava bombardovanja koje je trajalo 78 dana, u Somboru su položeni venci na spomenik zastavniku Radovanu Mediću, prvoj žrtvi NATO agresije kao i na spomen obeležje žrtvama ratova 1990-1999. godine

(Prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine Grada Sombora, Sava Dojić, član Gradskog veća i pomoćnik gradonačelnice Mirko Bezbradica)

Na spomenik Radovanu Mediću cveće je položila delegacija Grada Sombora, pripadnici Prvog centra za obuku Vojske Srbije u Somboru i pripadnici Vojnog odseka Sombor.

Porodica i kolege iz jedinice kasarne u Batajnici kojoj je pripadao zastavnik Medić, cveće će položiti u nedelju, 24. marta.

(Delegaciju Prvog centra za obuku Vojske Srbije, Sombor činili su: potpukovnik Dejan Hrkalović, major Nebojša Mijailović i kapetan zlatko Milić)

Delegacija Grada i Prvog centra za obuku Vojske Srbije garnizona u Somboru cveće su položili i na spomenik žrtvama ratova 1990-1999. godine u Parku heroja.

Odajući počast žrtvama, predsednik Skupštine Grada Sombora primarijus dr Zoran Parčetić upisao je u Knjigu sećanja: „Vaše žrtve nisu bile uzaludne. Pamtićemo vas večno kao nosioce slobode i demokratije“.

(Venci položeni na spomen obeležje žrtvama ratova 1990-1999. godine u Parku heroja)

Polaganje venaca na 20-godišnjicu NATO bombardovanja, taj čin duga prema žrtvama, na taj način izrazila je kao i svake godine delegacija Grada Sombora.

U njoj su bili su: prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine Grada Sombora, Sava Dojić, član Gradskog veća za privredu i finansije i pomoćnik gradonačelnice za ekonomsku oblast Mirko Bezbradica.

(U ime Grada Sombora, prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine Grada Sombora, Sava Dojić, član Gradskog veća i pomoćnik gradonačelnice  Mirko Bezbradica)

Delegaciju Prvog centra za obuku Vojske Srbije, Sombor činili su: potpukovnik Dejan Hrkalović, major Nebojša Mijailović i kapetan Zlatko Milić.

Dan sećanja na žrtve NATO agresora obeležen je i u kasarni Prvog centra za obuku Vojske Srbije Sombor uz prisustvovanje mnogobrojnih zvanica i predstavnika lokalnih samouprava iz Zapadnobačkog upravnog okruga.

(Delegacija Vojske Srbije garnizona Sombor)

Da se podsetimo i, nikada da se ne zaboravi: 24. marta, 1999. godine devetnaest zemalja Alijanse, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, obrušilo se najpre na kasarne i protivvazdušnu odbranu Vojske Jugoslavije

Stradali su prvo vojni objekti i oficiri u Somboru, Batajnici, Mladenovcu, Prištini.

(Prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine Grada Sombora upisao se u knjigu sećanja)

Tokom 78 dana i noći bombardovanja, u 30.000 vazdušnih naleta ispaljeno je 50.000 razornih projektila. Stradalo je 2.500 ljudi, 500 civila, a među njima 79 dece. Ranjeno je 12.500 stanovnika.

Teško je razorena infrastruktura, privreda, škole, zdravstveni centri, spomenici kulture, medijske kuće. Ovaj besomučni napad završen je 10. juna usvajanjem Rezolucije 1244 SB UN.

(Spomenik žrtvama ratova 1990-1999. godine u Parku heroja u Somboru)

Šteta nastala tokom bombardovanja procenjena je na 29,6 milijardi dolara. 

Upečatljiva ostaje računica italijanskih analitičara, koji su upozorili da se za te pare moglo prehraniti 79 miliona ljudi na planeti, gde vlada glad.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

(Delegacija Grada položila cveće i na spomenik u kasarni Prvog centra za obuku Vojske Srbije garnizona Sombor)

(Dan sećanja na žrtve NATO agresora obeležen je i u kasarni Prvog centra za obuku Vojske Srbije Sombor uz prisustvovanje mnogobrojnih zvanica i predstavnika lokalnih samouprava iz Zapadnobačkog upravnog okruga)

+

Pročitano 520 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…