Grad Sombor potpisao ugovor sa organizatorom festivala "Srbija u ritmu Evrope"

*U maloj sali Skupštine grada prisutvovali smo u petak, 1. februara, potpisivanju ugovora o saradnji između grada Sombora i organizatora muzičkog festivala "Srbija u ritmu Evrope" - ugovor su potpisali u ime grada Sombora zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, a od organizatora manifestacije, direktor festivala Igor Karadervić

Ove godine takmičenje će biti održano u Vrnjačkoj Banji, mladi Sombora prestavljaće Hrvatsku, voditelj programa će biti Goca Tržan.

Ukratko o Festivalu

Prva Srpska Televizija i “Srbija u ritmu Evrope” napravili su zajedničkim snagama najveći dečiji muzički projekat u vidu muzičkog takmičenja u Srbiji, a koji je podržan od strane Ambasadora Evrope i Evropske Unije, među kojima su: Švedska, Danska, Finska, Norveška, Francuska, Belgija, Španija, Portugalija, Grčka, Kipar, Italija, Turska, Izrael, Azerbejdžan, Crna Gora, Australija, Bugarska, Hrvatska, Ukrajina, Slovačka, Austrija, Mađarska, Holandija.

"Srbija u ritmu Evrope" na Prvoj Srpskoj Televiziji je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Deca opština i gradova Republike Srbije kao i drugih zemalja Evrope se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodeljena od strane organizacije televizijskog takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope'' u finalnom televizijskom prenosu svih gradova a u gradu pobedniku prethodne godine, uz televizijski prenos na Prvoj Srpskoj Televiziji.

U opštini Vrnjačka Banja, u junu 2019. godine, na Prvoj Srpskoj Televiziji će biti realizovan uživo televizijski prenos „Srbije u ritmu Evrope“, uz pokroviteljstvo predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića. Deca koja budu predstavljala svoj grad/opštinu, predstaviće se na stranom jeziku tj. na jeziku ambasade koja će biti dodeljena od strane organizatora. Deca se predstavljaju pesmom i koreografijom u stilu Evrovizijskog takmičenja.

U toku rada sa decom, osim toga što su pripreme besplatne, roditelji/staratelji dobijaju 24 časa ranije besplatna obaveštenja od strane Call centra kada i gde će biti održana proba kao i u slučaju pomeranja proba. Call centar je dostupan 24 časa za sve informacije roditeljima/starateljima. Organizator obučava decu i ekipe iz televizijskog programa, dolaze jednom do dva puta nedeljno u svaki grad, da bi obučile decu za televizijski prenos. Za izvođače se glasa u "živom" tv prenosu SMS-om, koji ima jačinu 50% od ukupnog broja glasova - plus i žiri koji je sačinjen od po jednog člana delegacije svakog od gradova učesnika.

Priznanje za pobednika televizijskog programa "Srbija u ritmu Evrope" je: Nagrada za grad-pobednik je 50% od ukupnog neto prikupljenog SMS-a koji se prenosi u budžet grada, dok je nagrada decu grada pobednika čitavog muzičkog takmičenja i televizijskog programa, putovanje od 7 dana u jednu od zemalja učesnica takmičenja, po odluci organizatora. Takođe, nagrada uključuje i televizijski prenos koji je sledeće godine biti priređen u ovogodišnjem gradu pobedniku. Program traje 120 minuta, priprema dece je besplatna i traje sedam meseci,

Srđan Ačanski

Pročitano 321 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…