Sigurnoj kući u Somboru uručena vredna donacija od strane UG "Bio Idea"

* Udruženje građana „Bio Idea“ iz Beograda uručilo je danas (u petak, 2. novembra) donaciju Sigurnoj kući u Somboru, dečije igralište i uređeno dvorište

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora i Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru

Ova investicija je finansirana sredstvima koje je obezbedila „Bio Idea“ putem projekta sa kojim je konkurisala kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Tim sredstvima je napravljena najsavremenija podloga za igralište a oko 100 kvadrata dvorišta je popločano veoma lepim behaton kockama. Uz pomoć i ostalih građana dvorište je uređeno i cvetnim lejama a igralište popunjeno potrebnim spravama za igru.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora, prisustvujući danas ovom humanom gestu Udruženja građana „Bio Idea“ istakao je da su u izgradnji ovog igrališta učestvovali i drugi dobri ljudi te da će se ta tradicija nastaviti kako bi ovaj prostor postao funkcionalna sredina kako za decu tako i za druge korisnike usluga Sigurne kuće. Zahvalivši se pre svega Bio Idei, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković je istakao i nesebičnu ulogu Tamare Savović, rukovodioca Sigurne kuće, čijim je svesrdnim zalaganjem Sigurna kuća u Somboru danas ovako izuzetno uređena. Današnjem činu prisustvovala je i Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport, omladinu i decu.

Novoizgrađeno igralište i uređeno dvorište Sigurne kuće u Somboru oduševilo je mališane Predškolske ustanove „Vera Gucunja"

- Sigurna kuća u Somboru niz godina zajedno sa Udruženjem građana „Bio Idea“ radi na ekonomskom osnaživanju žena koje su bile žrtve nasilja u porodici - rekla je Tamara Savović rukovodilac Sigurne kuće u Somboru i dodala da je današnje otvaranje dečijeg igrališta na prostoru Sigurne kuće u Somboru samo deo nadgradnje, koja se odnosi na bezbrižnu igru dece i nesmetan odmor korisnica Sigurne kuće.

- Povodom otvaranja novoizgrađenog igrališta Sigurna kuća je ugostila i mališane iz Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ što predstavlja jedan vid inkluzije dece koje borave u kući sa svojim majkama - istakla je Sanida Klarić, rukovodilac Udruženja građana „Bio Idea“ i podvukla da ovo udruženje već dugi niz godina sarađuje sa Sigurnom kućom u Somboru na ekonomskom osnaživanju žena, žrtava nasilja u porodici. Po njenim rečima ekonomsko osnaživanje je bitan element u daljoj ravnopravnosti polova a samim tim i smanjenja nasilja u zajednici, bez obzira da li se radi o bračnoj ili ne. Sanida Klarić je ovom prilikom pozvala građane Sombora da im se pridruže i budu njihovi gosti i da učestvuju u opremanju dečjeg kutka u Sigurnoj kući u Somboru.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Predstavnici Gradske uprave Grada Sombora i Sanida Klarić rukovodilac Udruženja građana „Bio Idea“

Pročitano 336 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…