Laslu Uriju, srednjoškolcu 2017/18. školske godine gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović uručila ugovor o dodeli stipendije

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, u ime grada Sombora kao davaoca i Laslo Uri, kao korisnik, potpisali su  u petak, 21. septembra, ugovor o dodeli stipendije za školsku 2018/2019. godinu

Stipendija je Laslu dodeljena kao nagrada za rezultate ostvarene tokom srednjoškolskog obrazovanja i kao đaku generacije srednjih škola Sombora u školskoj 2017/2018. godini.

Laslo je u međuvremenu upisao Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, studijski program računarstvo i automatika, na čemu mu je gradonačelnica čestitala.

- Drago mi je što je Laslo upisao računarstvo, jer je to kod nas deficitarno zanimanje od kojeg očekujemo puno, ne samo kao država već i Sombor kao lokalna samouprava. Nadam se da ćemo, do vremena kada Laslo završi fakultet, stvoriti i kvalitetne uslove da se vrati u Sombor i svoje znanje ovde primeni - istakla je gradonačelnica.

Laslo se zahvalio na dodeli stipendije ističući da ovakav vid podrške za njega i njegovu porodicu mnogo znači, jer je i njegova sestra stipendista grada.

Prema odredbama ugovora, lokalna samouprava će Laslu za vreme trajanja redovnih studija i za vreme trajanja nastave, stipendiju isplaćivati u 10 mesečnih rata u vrednosti 40 odsto od prosečne zarade u Republici Srbiji.

Gradonačelnica je napomenula i da je od izuzetnog značaja za grad to što Gimnazija „Veljko Petrović“ ove godine ima informatičko odeljenje.

- Ovo je prilika da napomenem da smo veće napore uložili da se deca kvalitetno edukuju iz oblasti matematike i informatike i zahvaljujući našim naporima, ali na prvom mestu zahvaljujući naporima dece, ove godine smo konačno dobili informatičko odeljenje u somborskoj gimnaziji. To će mnogo značiti za decu u smislu edukacije, ali će sigurno mnogo značiti i za obrazovni kadar koji sa tom decom radi, a i za lokalnu samoupravu u celini - podvukla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 249 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…