Novi oblik dobrovoljnog davalaštva krvi u Somboru izazvao veliko interesovanje i odziv

* Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi prema novim odredbama Zakona o transfuzijskoj medicini, u Somboru je prihvaćena kod velikog broja građana

Akciji održanoj u petak, 14. septembra, odazvalo se više od stotinu građana, od kojih je njih 95 dalo krv. Somborci, i ne samo Somborci već i žitelji somborskih sela, pokazali su da za humanost ne postoje granice, već samo želja da pomoć bude pružena onima kojima je potrebna.

Među dobrovoljnim davaocima krvi bili su zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, Miloš Petrović, predsednik Crvenog krsta i dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite

Somborski Crveni krst je potvrdio da je besprekoran organizator akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao uostalom i drugih akcija koje ovoj organizaciji budu poverene.

Akciju su podržali i predstavnici lokalne samouprave, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite.

- Došli smo da promovišemo dobrovoljno davalaštvo krvi i nadamo se da će mnogi da slede naš primer i da se odazovu ovakvim akcijama. Vrlo je nesebično od sebe dati i pomoći nekome drugome - izjavio je dr Forgić.

Prvoj akciji odazvalo se više od 100 građana Sombora

Građanima se na odzivu zahvalio Miloš Petrović, predsednik Crvenog krsta Sombor.

- Zahvaljujem se građanima koji su izdvojili svoje slobodno vreme i došli da daju krv, a zahvaljujem se i svima koji su Crvenom krstu pomogli u promociji ove prve akcije organizovane po novom zakonu.  Sada, prema unapred utvrđenom planu, mobilne jedinice Instituta za transfuziologiju iz Novog Sada dolaze u prostorije Crvenog krsta - istakao je Petrović i dodao da će druga akcija dobrovoljnog davanja krvi biti realizovana poslednjeg septembarskog petka, 28. septembra u vremenu od 9:00 do 12:00 časova.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / Novi Radio Sombor

Pročitano 726 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…