Gradska uprava Sombora: Stambena zajednica obavezna da izabere prof. upravnika ili upravnika, u protivnim nadležni organ odrediće prinudnog upravnika

* Obaveza stambenih zajednica je da izaberu upravnika ili profesionalnog upravnika

„Poslovi upravljanja zgradom mogu biti povereni profesionalnom upravniku odlukom stambene zajednice ili odlukom nadležnog organa jedinice lokalne samouprave u slučaju prinudne uprave“, navedeno je  u obaveštenju Odeljenja inspekcije i komunalne policije.

Prema odredbama Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, poslovima profesionalnog upravljanja mogu se baviti privredna društva ili preduzetnici angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika, a skupština stanara može u svakom trenutku odlučiti da angažuje profesionalnog upravnika.

Komunalni inspektori su na terenu i proveravaju da li je, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, izvršena registracija stambene zajednice, te izabran i registrovan upravnik.

Originalno obaveštenje Odeljenja inspekcije i komunalne policije dostupno je ovde.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću gradske uprave Grada Sombora

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 297 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…