Nove odluke o regresiranju prevoza đaka srednjoškolaca od strane somborskog Gradskog veća

* Gradsko veće grada Sombora je na 129. sednici, održanoj 27. avgusta, usvojilo šeste izmene i dopune Plana javnih nabavki Gradske uprave grada Sombora. U okviru nabavke dobara dodate su dve nove nabavke, a obe se odnose na pomoć izbeglim licima – jedna se realizuje putem ekonomskog osnaživanja, a druga nabavkom građevinskog materijala za popravku i adaptaciju seoskih kuća sa okućnicom

U okviru postupka javne nabavke male vrednosti, u okviru nabavki usluga, dodaje se izrada projekta rekonstrukcije raskrsnice ulica Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića. Na istoj sednici, a na zahtev Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, prestrukturiranjem sredstava u okviru stavki namenjenih za upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 2.279.040,00 dinara za izradu ovog projekta.

Veće je donelo i rešenje o regresiranju troškova prevoza srednjoškolaca koji pohađaju škole sa sedištem u Somboru. za školsku 2018/2019. godinu. Regresirani prevoz kod prevoznika „Severtrans“ AD u iznosu od 40 odsto biće za prvu i drugu zonu, a 50 odsto za treću i četvrtu zonu. Pravo na regresiranje punog iznosa troškova prevoza ostvaruju učenici iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju ili su bez roditeljskog staranja.

Veće je odlučilo i da se izmeni rešenje o imenovanju Komisije za izradu i implementaciju gradskog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, na način da se umesto Marijane Dugandžić, koja je duže vreme opravdano odsutna, za člana Komisije imenuje Nikolina Kovačić.

Takođe, Gradsko veće je prihvatilo ponudu Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ o izgradnji fekalne kanalizacije u delu Gakovačkog puta i delu ulice Josifa Marinkovića, te u Kanalskoj, Bosanskoj, Ratarskoj i Poljskoj ulici u Somboru. Vrednost radova sa PDV-om iznosi 14.992.485,00 dinara.

Na 129. sednici Veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / Prati: Novi Radio Sombor

Pročitano 323 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…