Сомборски Коријени запажени у Власеници на традиционалним Лучиним књижевним сусретима

* У Власеници су завршени 8. "Лучини књижевни сусрети" на којима је учествовало 40 књижевних стваралаца из Србије и Републике Српске, као и делегација Завичајног удружења Срба "Коријени" из Сомбора

Сусрете је организовао Књижевни клуб "Луча" из Власенице.

Другог дана манифестације, учесници "Лучиних књижевних сусрета" посетили су спомен гробље погинулим ратницима Шумадијске дивизије другог позива, 1914. године на Јавор планини, где су уприличили поетски рецитал, а потом и средњевековни манастир Ловницу у Шековићима, где их је примила игуманија манастира мати Јована.

Председник Књижевног клуба Аћим Тодоровић рекао је да је "Луча" много уложила у ове књижевне сусрете и да им је сарадња са Коријенима из  Сомбора изузетно важна. - Књижевни сусрети су оличење правог стања квалитета књижевног стваралаштва на овим просторима, на коме може да завиди чак и Удружење књижевника Републике Српске, па, богами, и Србије - рекао је Тодоровић.

Песник из Новог Сада Ненад Грујичић подвукао је да књижевни сусрети, када протичу у оваквим локацијама, нису обична песничка дружења, већ "загрљај различитих времена и епоха са разноврсним талентима у српском језику који су се овде нашли".

На завршном скупу, одржаном у Дому културе у Власеници, уручена су признања које додељује Књижевни клуб "Луча".

У оквиру "Лучиних књижевних сусрета" одржано је и поетско вече на којем се својом песмом "Црв и јабука" представио и Влада Ђурковић, и добио посебну похвалу и честитке старијих и реномираних колега. У име ЗУС "Коријена" захвалио се Душан Секулић, председник овог удружења Срба:

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 301 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…