Hitno: Potrebna krv za Ljiljanu Martinjuk (55 godina, majka šestoro dece), pomozimo!

* Građanka Ljiljana Martinjuk (55 godina) iz lepog bačkog mesta Kruščića, opština Kula, nalazi se od četvrtka, 28. juna, u kritičnom stanju. Ljiljani je neophodna krv! Davaoci krvi mogu da budu muškarci sa 0-tom grupom (nije bitan rhf faktor)

*****

Ljiljana je majka pet ćerki i jednog sina, svi uzorni, porodica za ugled. Međutim, iznenada ih je zadesila ova teškoća. Njena deca putem društvenih mreža zamolili su sve ljude koji su u mogućnosti da daju krv: Na odeljenju transfuzije u Opštoj bolnici "Doktor Radivoj Simonović" u Somboru. 

Neophodno je da to budu muškarci sa NULTOM grupom (rhf faktor nije bitan) i da su već bili davaoci krvi. Kako je odmah, sutradan po objavi, u petak (28. juna) iskazana solidarnost i već prvog dana bila prikupljena određena količina krvi, uz svaka čast svim donatorima, privremeno je bila obustavljena potražnja krvi za Ljiljanu da, kako su u somborskoj Transfuziji objasnili, krv ne bi propadala. 
 
- Međutim, u nedeljnim popodnevnim satima (oko 17 časova, 1. jula) ustanovljeno je da je preko potrebno i dalje sakupljati krv za Ljiljanu Martinjuk -
 
Krv će dokle to god bude potrebno a svi želimo da to bude što kraće, biti sakupljana i dalje. Mole se zato svi koji su u mogućnosti da od jutarnjih sati, pa sve do 13:00 časova, u ponedeljak, 2. jula 2018. daju krv. Naglasiti da je za Ljiljanu Martinjuk!
 
Poštovani čitaoci, i dalje je potrebno sakupljati krv za Ljiljanu. Ovo se odnosi i na utorak, 3. a i na sredu, 4. jul: Transfuzija Opšte bolnice "Doktor Radivoj Simonović" u Somboru.
 
Ljiljana je dobila sepsu, a trombociti su i dalje niski. Zbog toga akcija mora biti nastavljena, i dalje su potrebni davaoci.
 
- Hvala vam na mnogo puta podeljenoj objavi.... hvala na svim rečima podrške... i hvala svima koji su u mogućnosti da pomognu... - zahvaljuju se Ljiljanica deca.
 
Iskažimo još jednom solidarnost, hvala svima i od strane ekipe i redakcije Novog Radio Sombora.
 
*****
Pročitano 8007 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…