Razvoj prekogranične saradnje Sombora sa područjem Valpovštine u Republici Hrvatskoj

* Predstavnici grada Sombora, nedavno su razgovarali o prekograničnoj saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava koje pripadaju području Valpovštine, odnosno gravitiraju ka gradu Valpovo u Republici Hrvatskoj

Na sastanku je dogovorena buduća saradnja u okviru EU projekata, u sklopu najavljenog novog programa prekogranične saradnje IPA CBC Hrvatska – Srbija.

Predstavljeni su tekući projekti, a predstavnici grada Sombora i gradova Belišće i Valpovo, te opština Bizovac i Petrijevci, razgovarali su i o budućim zajedničkim projektima.

O projektima sa područja navedenih lokalnih samouprava iz Hrvatske govorili su: zamenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, načelnik opštine Bizovac Srećko Vuković, Ivo Zelić, načelnik opštine Petrijevci, te Vanja Miletić, direktor Preduzetničkog centra Valpovo i Mario Marolin, direktor Lokalne razvojne agencije grada Belišća.

U ime domaćina goste je pozdravio Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, a u razgovorima o uspostavljanju saradnje učestovali su i Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice za međunarodnu saradnju, te prof. dr Saša Bošnjak, koordinator grada Sombora za EU projekte i mr Mihael Plac, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj.

Domaćini i gosti, na sastanku održanom u Somboru 2. februara, načelno su se dogovorili o narednom susretu.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 495 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…