Dan treći, briljantno okončan 42. Međunarodni sajam peradarstva u Somboru

 * Na spektakularan način je okončan 42. po redu Međunarodni sajam peradarstva u Somboru, čiji je domaćin tokom tri dana poslednjeg januarskog vikenda i ove godine bilo Društvo odgajivača sitnih životinja "Sombor 1871"

Svi mogu da budu više no zadovoljni, počev od direktora Sajma, dr Zorana Parčetića, neumornog sekretara Društva Igora Gromilovića (sa kojim smo pripremili i poseban intervju kako za stranice portala tako i našeg internet online radija), do mnogobrojne publike i naravno, najmlađih za koje su pripremljena i brojna iznenađenja.

Da li najraznovrsnije ptičice, australijski papagaji, prelepe i ne baš često viđene danas ali na ovom Sajmu uvek, čudesne morke, ljupki kunići i činčile, "obične" ali brižljivom pažnjom svojih vlasnika odnegovane guske, ćurke, patke... u sveopštem šarenilu lepote, mere i ukusa. U svim salama Gradske hale "Mostonga", a poslednjeg, trećeg dana najveće manifestacije ove vrste na Balkanu, i na otvorenom. Prodajna izložba, pa i za svačiji džep. Vreme je poslužilo pa da mnogobrojna čeljad iziđe iz svojih toplih domova i uveri se još jednom u bogatstvo ovog kraja, bogatstvo kako bi i naši "stari" rekli, živog.

Ne pamti se ovolika "gužva" kao ove nedelje, 28. januara gospodnje 2018, narod se tiskao, a sve prilazne ulice ka najvećem somborskom pokrivenom sportskom objektu bile su tesne da bi automobili i druga prevozna sredstva, sa svih strana Srbije i regiona, bila gusto parkirana. I sve to, u somborskom maniru domaćina, koji su ispratili brojne prijatelje, podelivši ukupno čak oko 350 pehara, diploma i drugih priznanja onima koji su prema ocenama ipak preciznih članova žirija među 3.200 eksponata, bili za nijansu uspešniji. 

Organizatori se posebno zahvaljuju gradskoj upravi Grada Sombora jer posetiocima je podeljeno tokom sva tri dana manifestacije čak pet hiljada besplatnih ulaznica.

Fotografije: Petar Zambo

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Galerija:

 

 

Pročitano 1201 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…