Na 18. sednici skupštine: Doneta odluka o osnivanju Turističke organizacije grada Sombora

* Odbornici Skupštine grada Sombora na 18. sednici, održanoj u utorak, 14. novembra, doneli su Odluku o osnivanju Turističke organizacije grada Sombora. Prema obrazloženju Save Dojića, člana Gradskog veća za oblast finansija i privrede, donošenje nove odluke bilo je potrebno zbog usaglašavanja sa Zakonom o turizmu

Novom Odlukom u skladu sa zakonom definisana je delatnost  TOGS-a, propisani su i drugačiji uslovi prilikom imenovanja direktora, na novi način definisani su sastav i nadležnosti Upravnog odbora, kao i nove nadležnosti Nadzornog odbora ove ustanove.

Odbornici su doneli i Odluku o trećim izmenama i dopunama Odluke o određivanju zona i koeficijenata za potrebe utvrđivanja poreza na imovinu na teritoriji grada Sombora, prema kojoj je deo ulice Staparski put od Prvomajskog bulevara do ulice Milete Protića svrstan u drugu položajnu zonu, te dali saglasnost na statute javnih preduzeća: JKP „Prostor“, JKP „Vodovod“ u Bezdanu i JKP „Vodokanal“.

Usvojena je i Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Vodokanal“, Sombor i utvrđen tekst javnog konkursa.

Odbornici su većinom glasova doneli rešenje o prestanku funkcije v.d. direktora Centra za socijalni rad u Somboru Branislava Hadži Bojanića i za v.d. direktora u istoj ustanovi, na period od šest meseci, imenovali Ljubomira Filakovića, dipl. pravnika.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 520 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…