Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora: Potrebe i probleme i u Telečkoj rešavaćemo sistematično

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima posetila je Telečku. Nakon uvodnog obraćanja predsednika Saveta MZ „Telečka“ Kornela Kesega koje se odnosilo na istorijat ovog mesta, nastalog 1883. godine, navedeni su osnovni problemi i potrebe sa kojima se suočavaju žitelji Telečke

Prema Kesegovim rečima najveći problem ovog sela jeste loš regionalni put Kljajićevo-Bački Sokolac koji i leti i zimi stvara poteškoće svim učesnicima u saobraćaju. Domaćini su istakli da im je poznato da regionalni putevi nisu u nadležnosti lokalne samouprave, ali su zamolili  da se pokuša naći rešenje za ovaj problem.

Čelnici Grada Sombora i rukovodstva mesne zajednice Telečka na radnom sastanku

- Svrha našeg dolaska jeste da vidimo koji su problemi i šta je to što možemo rešiti u kraćim rokovima, a šta zahteva dugoročno rešavanje. Savet mesne zajednice treba da navede probleme i odredi prioritete. I mi smo ovo šta ste naveli prepoznali kao problem, a s obzirom na nadležnosti učinićemo sve da se taj problem reši što je pre moguće - naglasila je gradonačelnica .

Na sastanku je bilo reči o vodosnabdevanju i konstatovano da Telečka ima pitku vodu, te da će se naredni zadaci u vezi sa vodosnabdevanjem dogovoriti na sastanku predstavnika Saveta MZ i JKP „Vodokanal“.

Rečeno je i da je potrebno poboljšati komunikaciju sa nadležnima u JKP „Prostor“ i JKP „Zelenilo“, a kao hvale vredna navedena je saradnja i komunikacija sa JKP „Čistoća“ i Centrom za socijalni rad.

Poseta vrtiću u Telečkoj

Keseg je postavio pitanje rada seoske biblioteke, koordinatora za kulturu, te mogućnosti svakodnevnog  rada mesne kancelarije, ali sa većim opsegom poslova nego što je mesna kancelarija imala do sada.

I u ovom selu postavljena su pitanja iz imovinsko-pravne oblasti koja se odnose na objekte društvene svojine, kao što su Dom kulture i svlačionice Fudbalskog kluba Telečka, kojima država još nije odredila titulara.

Tokom posete osnovnoj školi "Kiš Ferenc"

Gradonačelnica sa saradnicima: zamenikom Antonijom Ratkovićem, članovima Gradskog veća: Miroslavom Kovačićem, za oblast komunalne delatnosti, Nemanjom Saračem, za oblast kulture i obrazovanja i Silardom Jankovićem, za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama posetila je u Telečkoj i Osnovnu školu „Kiš Ferenc“, seosku ambulantu, vrtić…

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 954 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…