Obostrana razmena studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru i Pedagoškog fakulteta u Vranju

* U periodu od 9. do 13. maja 2022. godine organizovana je razmena studenata između Pedagoškog fakulteta u Somboru i Pedagoškog fakulteta u Vranju. Naši studenti imali su priliku da posete Vranje i upoznaju se sa načinom rada na Pedagoškom fakultetu, kao i sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada

Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru su tokom svog boravka imali bogat i organizovan program, kroz koji ih je vodila Anđela Protić, saradnica u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Osim pohađanja nastave, posetili su rodnu kuću Bore Stankovića, Narodni muzej u Vranju, Beli most, Zoološki vrt, vidikovac na Pržaru, Vranjsku banju, Pozorište ,"Bora Stanković", a imali su vremena i za druženje nakon svih ovih aktivnosti.

Oni su veoma zadovoljni smeštajem i samim fakultetom, a posebno ističu kako im je zanimljiva kulturološka razlika Sombora i Vranja. Smatraju da im je ova razmena obogatila iskustvo i proširila vidike.

- Srećna sam što smo baš mi dobili priliku da gostujemo u Vranju na Pedagoškom fakultetu. Obišli smo dosta toga, razmenili iskustva sa kolegama i upoznali smo se sa profesorima. Postoji mnogo razlika u nastavi, ali i toliko sličnosti koje zapravo sve buduće učitelje i prosvetne radnike povezuje - rekla je o ovoj razmeni studentkinja Isidora Gerić.

Studente Pedagoškog fakulteta u Vranju sa Somborom je upoznala Danica Klipa, saradnica u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Somboru. Tokom boravka, studentkinje iz Vranja su pohađale predavanja, posetile vrtić "Bajka" u kojem je realizovana metodička praksa, a u okviru vannastavnih aktivnosti, uz podršku lokalne samouprave, upoznale su se sa znamenitostima našeg grada.

Studentkinja Jovana Đorđević iz Vranja ističe: - Veoma mi je značila ova razmena studenata. Pre svega upoznala sam se sa radom Pedagoškog fakulteta u Somboru, sa kolegama i profesorima sa ovog fakulteta. Imala sam mogućnost uočavanja razlika između našeg fakulteta u Vranju i fakulteta u Somboru. Koordinatorka, koja je bila zadužena za organizaciju aktivnosti tokom našeg boravka ovde, veoma se potrudila da nam ispuni vreme, pokaže grad i upozna nas sa svim znamenitostima grada Sombora. Dekan fakulteta i svo osoblje sa fakulteta nas je lepo dočekalo i ugostilo. Veoma sam zahvalna svima na tome, bilo je lepo biti deo ove aktivnosti-razmene studenata.

Studente je najpre primio dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru, prof. dr Saša Marković, a imale su priliku i da razgovaraju sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

Grad Sombor su dodatno upoznale kroz zanimljivu priču koju su im predočili predstavnici muzeja, biblioteke, fijakeristi, većnica za omladinu, omladinu, decu, sport i zdravo Antonija Nađ Kosanović... 

Nadamo se da je ova razmena samo prvi oblik saradnje, ostvaren između ova dva fakulteta i da nas mnogo drugih aktivnosti tek čeka!

- Pogledajte još galerija slika - 

Beleži: Ines Matin

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 197 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…