Национални дан књиге у сомборској градској основној школи Братство Јединство: "Читајмо да не останемо без речи"

* Национални дан књиге, 28. фебруар,  у Основној школи Братство Јединство у Сомбору обележен је реализацијом акције "Читајмо гласно" коју је пети пут покренуло Друштво школских библиотекара Србије са циљем да читамо наглас, да читамо једни другима, да се чујемо и уживамо у лепоти речи, њиховом звучању и њиховом одјеку међу нама

Библиотекарка школе Нада Љепојевић реализовала је ову активност под слоганом „Читајмо да не останемо без речи“ у сарадњи са ученицима нижих и виших одељења школе и уз подршку њихових учитељица Снежане Ивковић, Наташе Главоњић, Агице Видаковић Јовановић, Валерије Николић и наставница српског језика Снежане Милковић и Злате Ђерић. Библиотекарка је одржала предавање о значају обележавања Националног дана књиге, указала на важност читања, говорења, неговања говорне културе и писане речи.

- Жива реч у сваком па и у српском језику има неописиву снагу. Негујмо је и читајмо да не останемо без речи. Ученици су затим читали одломке из нових књига из школске библиотеке. Изабрали смо да читамо делове омиљених песама, прича и романа. Након тога размењивали су утиске о прочитаним одломцима и о раније прочитаним књигама. Било је весело и интересантно. Читање на глас је кључна метода за развијање читалачких навика и постизање успеха у школи, као и стицање знања и вештина. Оно је притом и врло забавно - појашњава Нада Љепојевић.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, афирмисање културе, уметности и читалачке писмености. 

- У слајд-додатку, галерија фотографија -

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

Pročitano 259 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…