Основна школа Братство Јединство из Сомбора бележи Европски дан језика на тему: Разговарај са мном

Основна школа Братство Jединство из Сомбора је заједнички са Друштвом за стране језике и књижевност Србије и Друштвом школских библиотекара Србије обележила Европски дан језика, 26. септембар

Библиотекарка школе Нада Љепојевић је у сарадњи са учитељицама Тањом Михаљчић и Мирјаном Лазић на радионицама у 1-2 и у продуженом боравку школе одржала предавање о значају овог датума.

Ученици су сазнали понешто о броју/6000 и 7000 језика/ и групама /словенска германска и романска група/ европских језика и колико је важно знање два и више језика за развој личности. Након предавања вођен је разговор на језицима које ученици знају и изговаране су речи и реченице из свакодневног живота. Играли смо, како нас извештавају, игру: Разговарај са мном, где смо покушали да се споразумевамо на што више језика. Затим смо  организовали квиз на којем су постављана питања о свему што смо претходно разговарали.

Задатак за наредно дружење је да ученици нађу реч ЗДРАВО на што више језика на интернету и да направе плакат. Ученици су одушевљено прихватили понуђен задатак.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност, радозналост и подстиче на целоживотно учење, па је заједничка акција - школа са Друштвом за стране језике и књижевност Србије и Друштвом школских библиотекара Србије веома битна за промовисање језика и библиотекарства као стубове културе народа.

(У слајд додатку испод текста погледајте још неколико интересантних фотографија)

Извештач: Нада Љепојевић

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 403 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…