Odštampajte ovu stranicu
Maja Sekulić, direktorica OŠ "Avram Mrazović": Škole primer poštovanja dečjih prava

* Naš novinar saradnik Srđan Ačanski je ovih dana posetio gradsku osnovnu školu "Avram Mrazović" i obratio se, rubrikom "3 pitanja - 3 odovora" direktorici škole Maji Sekulić kao i troje đaka sedmih razreda i evo šta je zabeležio

3 pitanja

  1. Zašto je važno da se poštuju dečija prava?
  2. Kakva su iskustva u vašoj školi i vaša saznanja sa kolegama iz drugih škola?
  3. Šta biste porućili u smislu zaštite ljudskih prava uopšte?

3 odgovora

  1. Jedino ako poštujemo bilo čija prava - možemo da funkcionišemo.

  2. Kod nas u školi nema problema niti je bilo ijednog prigovora u vezi poštovanjem dečjih prava i trudimo se da ih makismalno ispoštujemo, što se tiče drugih škola nisam čula ni da oni imaju nekih problema.

  3. Lično smatram da bi trebalo svi urade kao mi ovde u školi a mogu da se i posavetuje svako kod nas, pa niko neće imati problema.

Razgovor sa učenicama

Tema: Zašto volim školu

Jana Lalić 

- Volim školu generalno zbog druženja i što imamo slobodu da iskažemo svoja interesovanja, mislim na takmičenja i sve ostalo, svi zaposleni su voljni da nam izađu u susret i pomognu kada zatreba.

Nina Dimović 

- U potpunosti bih se složila sa drugaricom... eto, sloga vlada.

Tara Korup 

- Školu volim zbog društva, nekih predmeta i druženja...

Novinar Srđan Ačanski

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 1312 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…