Руски кадети у Стапару и лепом дружењу у сусрету са ђацима Основне школе "Бранко Радичевић"

* Будући генерали. адмирали и маршали војске Русије, кадети из Свјато - Алексијевске Пустиње, кадетски корпус Православне класичне гимназије "Свјатаго Књаза Александра Невског", Јарославскаја област посетили су школу у Стапару

Том приликом одржали су свој концерт и били гости на приредби поводом краја школске године. Основна школа "Бранко Радичевић" је отворила своја врата и организовала вожњу фијакерима, и пригодним поклонима и повељама потврдила своју међународну сарадњу. Познате песме Руса чуле су се поново "Устај славна Србијо и велика Русијо".

Стапарски ђаци су се представили пригодним програмом на руском и српском а посебну пажњу је привукла ученица Ана Бајак певајући Подмосковке вечери.

Домаћин директорица Јелена Милић се захвалила гостима. Руске госте је кроз Сомбор провео Влада Ђурковић, професор географије.

Стапар је показао да има широку душу и да у њу може и Русија да стане. Кадете је у Русији основао Свети цар Николај а обновили су свој рад 2001. године. 

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Рубрика је објављена у оквиру реализације и спровођења пројекта на јавни позив суфинансирања Града Сомбора, под називом „Децо, здраво – двоструки мултикултурални Нови Радио Сомбор за све градске и основне школе насељених места сомборског градског подручја“. Корисник средстава, Удружење ПОДИУМ, издавач Новог Радио Сомбора путем којег остварује именовани пројекат у области информисања грађана од стране медија на подручју Града Сомбора, захваљујући средствима из буџета града Сомбора за 2018. годину.

Pročitano 705 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…