U Staparu obeležen dan osnovne škole "Branko Radičević": Svaka učionica pozornica

* Sredina marta u Staparu, po pravilu, je rezervisana za dan škole. Nesvakidašnja proslava imala je za temu drugarstvo i talenat

Kako je svaka pozornica mala, svi su u školi odlučili da svaka učionica bude tih dana igraonica ili radionica a nekima i pozornica. Dan za danam škola otvorenih vrata primala je goste i u svakoj učionici imali ste po neku radionicu ili događaj: u ponedeljak su organizovane sportske aktivnosti (odbojka, fudbal, basket) sa nastavnikom fizičkog Miroslavom Tripunovićem posle redovne nastave, a „O Branku Radičeviću“ radionicu 1. razreda  je organizovala Zorica Papulić kao čas srpskog jezika i „Linija u prirodi“, likovnu izložbu je priredila Nevena Bajić, nastavnica likovnog, dok je „Portret Branka Radičevića“ su predstavli 4. razred sa učiteljicom Svetlanom Radin

U utorak su nastavljene sportske aktivnosti posle redovne nastave a radionicu "B. Radičević, život i delo" priredila je S. Radin i prezentaciju o životu i delu B. Radičevića, 2. razred sa učiteljicom Svetlanom Gajčin. U sredu su 6. razredi sa nastavnicom srpskog Tamarom Banjac predstavili „Đuru Jakšića“, a 4. razred su kroz likovno predstavili "Branka Radičevića“ pod nadzorom učitelja Srđana Kosovca. „Kapetan Džon Piplfoks“ u izvedbi "petaka" je veselio ceo četvrtak a priredba učenika od 1. do 4. razreda za sve je bila posle časova.

Nastavnice Snežana Krguljac, Svitlana Uzelac i Sofija Dubravac su pripremile radionice o Branku Radičeviću kroz međupredmetnu korelaciju. Naravno da bez malog školskog sajma nauke u holu, pod nazivom „Zanimljivi ogledi“ pod budnim okom nastavnika Srđan Plavšića nije moglo da prođe. A prikazana je i prezentacija i niz slika o poseti sajmu nauke u Somboru ali i drugim manifestacijama koje je pripremila nastavnica biologije Jelka Filipović.

Petak je bio rezervisan za veliki kviz koji su priredili nastavnici aktiva prirodno-matematičke grupe predmeta. Promovisan je novi broj odličnog školskog časopisa „Osnovac“ gde su se našli i intervjui sa nastavnicima Rastkom Stokanovim i Vladom Đurkovićem. Urednici su bili nastavnici Zoran Stojanović i Tamara Banjac, a novinari su bili đaci škole.

Predstavu „Prijatelji su kao zvezde“ su izveli 8. razredi. Istog dana osmaci su u gostima kod sedmaka bili na kvizu i radionici „Germanizmi...“ koje je pripremila nastavnica nemačkog Svetlanom Orlović. Učenički parlament sa pedagogom Tijanom Francuz je pružio promivinu podršku u realizaciji. Kviz, korelacija srpski jezik i veronauka priređen je za sve zainteresovane đake. Bila je ovo nesvakidašnja proslava Dana škole u OŠ „Branko Radičević“ u Staparu a kapiten drim tima je bila direktorica Jelena Milić.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 811 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…