Konjović u poseti Osnovnoj školi Bratstvo Jedinstvo Sombor

* U našoj školi je održana Likovna radionica GALERIJE "MILAN KONjOVIĆ", u četvrtak, 8. marta, u vremenu između 13 i 14 časova

Tokom jednočasovnog druženja i sticanja novih saznanja, učenici su imali priliku da pogledaju virtualnu foto galeriju čuvenog slikara i da uz zanimljivu interpretaciju slikarstva Milana Konjovića, gošće Jasmine Medić, samostalno naslikaju rad posmatrajući reprodukciju Konjovićeve slike. Tokom radionice posetio nas je i pogledao radove i bivši direktor Galerije Peter Mraković, nastavnik likovne kulture u našoj školi i procenio uspešnost našeg poduhvata.

Učionica je začas pretvorena u pravi atelje velikog slikara, a nesigurni potezi vrednih mladih ručica su polako ličili na sliku sa reprodukcije. Direktorka škole, Tatjana Janičić je bila prisutna u delu radionice kada su se najmanje četiri rada zaista izdvojila i ostavila poseban utisak.

Čas slikanja je završen, naša gošća se vratila u Galeriju da dočeka nove posetioce, a mi smo ostali zadovoljni, impresionirani posetom naše drage gošće iz Galerije "Milan Konjović", u iščekivanju sledeće slične radionice.  A i ova radionica je deo niza radionica DŠBS „ Razglednica iz školske biblioteke“. Bibliotekarka Nada Ljepojević i pedagoškinja Ljubinka Mirić su bile saradnice i podrška ove pre svega zanimljive i originalne radionice.

Nada Ljepojević

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Galerija:

 

 

Pročitano 933 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…