Odštampajte ovu stranicu
Gradska bibliboteka Sombor: Poziv na predstavljanje nagradnog Konkursa "Evropski dnevnik"
* Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je otvorila novi poziv za nagradni konkurs „Evropski dnevnik“! Ovaj konkurs pokriva brojne teme koje su obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik”
.
„Evropski dnevnik” ima za cilj olakšano informisanje o Evropskoj uniji (EU), njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža mladima. Neke od tema koje su obuhvaćene jesu odnos Srbije i EU, dalji
nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, kao i zdravlje i bezbednost građana i građanki.
 
Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo Vas, učenike i profesore da prisustvujete promociji nagradnog konkursa i informišete se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.
Promocija će biti održana u četvrtak 8. februara u Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“ u Somboru, u ulici Trg Cara Lazara 3, od 15:30 do 16:30 h.
 
Ovogodišnje teme konkursa se odnose na: aktivno građanstvo, zdrav život, prevenciju nasilja, pametno učenje, zelene teme, održivu ekonomiju, povezivanje kultura itd. Želeći da srednjoškolci daju poseban doprinos obeležavanju godine kulturnog nasleđa, Delegacija Evropske unije vas poziva da svoje radove pripremite u okviru specijalne kategorije za 2018. godinu, a to je:
 
GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.
 
Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u maju 2018. godine. Publikaciju „Evropski dnevnik” možete preuzeti na sajtu www.evropskidnevnik.rs. Na ovom sajtu možete pronaći više informacija o samom konkursu, kao i Uputstvo za podnošenje radova na konkurs u kom su detaljnije opisane teme konkursa, kategorije i uloga mentora.
 
Projekat „Doživi EU“ ima za cilj da informiše i obrazuje mlade o razvoju EU, njenim vrednostima, kao i o mogućim rešenjima na izazove sa kojima se sada Srbija suočava u procesu pristupanja EU.
Projekat sadrži dve komponente. Prva komponenta je nagradni konkurs za srednjoškolce „Evropski dnevnik”, koji pokriva teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik“.
 
Druga komponenta se odnosi na studijska putovanja za studente i predstavnike akademske i istraživačke zajednice.
 
Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik“, možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs
Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati imejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
 
Izvor: Gradska bibliteka "Karlo Bijelicki" Sombor / medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 465 puta
Tagovano
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…