Svetosavska svečanost na Pedagoškom fakultetu u znaku poezije Alekse Šantića

* U subotu, 27. januara, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru biće priređena Svetosavska svečanost povodom školske slave Svetog Save

Nakon Svetosavske himne i pozdravne reči dekana prof. dr Željka Vučkovića uslediće tradicionalna Svetosavska beseda, a ove godine o liku i trajanju dela Svetog Save u našem vremenu govoriće prof. dr Saša Marković, istoričar.

Uz prigodne kompozicije koje će izvesti Hor studenata Pedagoškog fakulteta uz dirigentsku palicu doc. dr Biljane Jeremić, stihove Alekse Šantića o Svetom Savi govoriće dr Nataša Gojković i studentkinja treće godine učiteljskog smera Sanja Marjanović. Šantićeva poezija je odabrana jer je nadahnuta svakodnevnim čovekovim životom sa izazovima biblijskog karaktera.

Šantićevo čovekoljublje istovremeno je i bogoljublje, i obrnuto. Takođe, još jedan od razloga za izbor Šantićeve poezije jeste i jubilej: u maju će biti obeležena stopedeseta godišnjica od rođenja velikog srpskog poete iz drevnog Mostara. Svetosavsku svečanost će scenski i umetnički uobličiti doc. dr Milivoje Mlađenović, a početak je u 12 časova. Dobro došli!

Danka Ivošević

Pročitano 770 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…