Сомборски Мали појци у Суботици

* Kрај августа мали појци светог Георгија су провели гостујући у Суботици на „Великогоспојинским вечерима“ које организује Суботичка православна црквена општина. Дружење дечијих хорова је започело у Сомбору где су угостили Дечији црквени хор црквене општине Нови Сад, којим руководи Милица Грубишић

Заједничким појањем на литургији у сомборском манастиру Светог Стефана ова два дечија хора су се припремали за наступ у Суботици. Мали појци су показали да су добри домаћини дружећи се са другарима из Новог Сада на заједничком ручку у црквеној општини али и обиласком знаменитости града Сомбора. 

Тако су обишли зграду Жупаније и чули предавање о граду мр Владе Ђурковића у великој сали уз слику „Битке код Сенте“. Разгледали су центар града и древне зграде међу којима их је посебно заинтригирала Градска кућа јер је била двор Бранковића а посетили су и изложбу слика Саве Стојкова која је приређена у Српској читаоници „Лаза Костић“.

Дечији хорови су наставили дружење у Суботици где су учествовали на сусрету дечијих  хорова  Епархије Бачке. Наступом у храму Вазнесења Господњег завршено је једно лепо дружење деце. Здружена три дечија хора, из Новог Сада, Суботице и Сомбора показали су сву лепоту црквеног појања и музике коју тако могу да изнесу само дечији гласови. Сомборци су добили похвале због препознатљивог појачког репертоара који негују већ годинама.

Ако се будућност препознаје по деци која стасавају међу нама онда су ови дечији хорови тапија на добре дане Сомбора али и свих оних места и храмова наше мирне Бачке где се чују дечији гласови.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор
(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

Pročitano 183 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…