Премијера нове луткарске представе у Позоришту лутака „Пинокио“: Књига о џунгли

* Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду, 20. новембра у 20 часова одржати премијеру представе КЊИГА О ЏУНГЛИ. Претпремијера је недељу, 17. новембра у 17 часова 

Представа КЊИГА О ЏУНГЛИ је рађена по мотивима књиге Радјарда Киплинга, а по драматизацији Нине Ћосић, у режији Марка Јовичића. Тотал дизајн је урадила Ирина Сомборац, а композитор је Војислав Савић.

Играју: Јован Поповић, Ђорђе Крећа,  Зорана Милошаковић Тасић, Љубомир Ристић, Горан Поповић, Ивана Тодоровић.

~ . ~

„Књига о џунгли” је адаптација истоименог текста енглеског нобеловца Радјарда Киплинга, који је своје детињство делом и провео у одсуству родитеља. Киплинг је своју каријеру новинара обављао и у Индији где је упознао богат животињски свет Индијског потконтинента. Само дело има доста елемената аутобиографских детаља пренесених у животињски свет. „Књига о џунгли” је и адаптирана у Дизнијевом студију као један од филмских класика у режији Волфганга Рајтерермана (1967).

У основи се ради о седам прича спојених у једну целину.

У нашој адаптацији текст је у знатној мери прилагођен условима које захтева позоришни амбијент. Оригинални текст је осавремењен, са доста унесених духовитих елемената. Живописни костими, колоритна сценографија и адаптирана музика Џорџа Бурнса из истоименог цртаног филма су основа за позоришну причу о људским карактерима смештеним у животињско царство и прилагођени су за узраст који ће углавном чинити публику ове представе. Марко Јовичић, редитељ.

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 469 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…