Događaji koji će obeležiti još jedno proleće u Somboru: Ostvarena ideja zajedništva svih somborskih plesnih klubova

* I ove godine kao i prethodnih pet, ideja organizatorskog tima Svetskog dana plesa koji čine instruktori pet somborskih plesnih klubova: Jump, Inanna, Ronda, RavangradDance i S-fit zumba, bila je da se prigodnim koncertom obeleži 29. april, Međunarodni dan plesa

Taj datum slavi se u svetu slavi od 1982. godine na dan rodjenja Žana Žorža Noverea, koji je bio jedan od najvecih reformatora u istoriji plesa i koji se smatra začetnikom modernog baleta.

Ideja je da se na ovaj dan javnost podseti na ples kao oblik umetničkog izražavanja i da se pokaže sva njegova raznovrsnost što navedeni plesni klubovi u Somboru upravo i čine jer se bave promocijom razlicitih vrsta plesova, od standardnih i latino-američkih plesova preko baleta, savremenog plesa, hip-hopa, zumbe do orijentalnih plesova.

Ove godine gosti manifestacije bili su Plesni klub Medžik iz Bajmoka, balerine sportskog kluba Figura i s.a.f.k. Kets, a koncert je zabeležio rekordan broj učesnika i publike kojih je 5. maja u sali Hrvatskog doma zajedno bilo blizu 450.

Ovim koncertom organizatorski tim je pokazao izuzetnu saradnju koju neguje već poslednjih pet godina neprekidno i slobodno možemo reći da je uspeo u misiji da od Svetskog dana plesa stvori prepoznatljiv brend u Somboru.   

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 181 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…