Događaji koji će obeležiti još jedno proleće u Somboru: Ostvarena ideja zajedništva svih somborskih plesnih klubova

* I ove godine kao i prethodnih pet, ideja organizatorskog tima Svetskog dana plesa koji čine instruktori pet somborskih plesnih klubova: Jump, Inanna, Ronda, RavangradDance i S-fit zumba, bila je da se prigodnim koncertom obeleži 29. april, Međunarodni dan plesa

Taj datum slavi se u svetu slavi od 1982. godine na dan rodjenja Žana Žorža Noverea, koji je bio jedan od najvecih reformatora u istoriji plesa i koji se smatra začetnikom modernog baleta.

Ideja je da se na ovaj dan javnost podseti na ples kao oblik umetničkog izražavanja i da se pokaže sva njegova raznovrsnost što navedeni plesni klubovi u Somboru upravo i čine jer se bave promocijom razlicitih vrsta plesova, od standardnih i latino-američkih plesova preko baleta, savremenog plesa, hip-hopa, zumbe do orijentalnih plesova.

Ove godine gosti manifestacije bili su Plesni klub Medžik iz Bajmoka, balerine sportskog kluba Figura i s.a.f.k. Kets, a koncert je zabeležio rekordan broj učesnika i publike kojih je 5. maja u sali Hrvatskog doma zajedno bilo blizu 450.

Ovim koncertom organizatorski tim je pokazao izuzetnu saradnju koju neguje već poslednjih pet godina neprekidno i slobodno možemo reći da je uspeo u misiji da od Svetskog dana plesa stvori prepoznatljiv brend u Somboru.   

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium "Sve je lako kad si mlad 2", izdavača Novog Radio Sombora, zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2019. godinu.

Pročitano 553 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…