Studentkinja završne godine sociologije, Somborka Kasandra Rac: Preporučujem mladima više uključenja u rad građanskih inicijativa, projekte, vannastavne aktivnosti, mladi to mogu!

* U radijskom delu našeg dvostrukog elektronskog medija, Novog Radio Sombora, već smo emitovali (uz reprize) kako se odmah pokazalo veoma slušan, intervju sa Kasandrom Rac, jednom u nizu uspešnih mladih ljudi iz Sombora i mesta ovdašnje gradske zajednice. Simpatična mlada sugrađanka, primer je pozitivnih nastojanja da uz rad jeste sve moguće što bi bila i njena poruka. A spontano evo, tokom razgovora i njenih kratkih ali jezgrovitih i jasnih odgovora, dobili smo i novu članicu naše redakcije i omladinskog programa što i jeste jedan od glavnih ciljeva projekta LAP za mlade Udruženja Podium, našeg izdavača

*****

* Kasandra Rac je naša mlada sugrađanka (Somborka), koja se odlučila da studira sociologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Sve po redu i već stiže do četvrte godine. Zašto si se opredelila baš za ovu društvenu nauku?

- Odlučila sam se za sociologiju zato što smatram da ima puno nerešivih problema kojima se danas mladi bave. Zazto je interesantno proučavati kako oni gledaju svet iz svoje perspektive.

* Kakve su u tvom dosadašnjem studijskom iskustvu odnosno radu, impresije, šta je dobro a šta bi još moglo da se popravi kako bi mladi bili još više osnaženi?

- Mladi samo treba više da se uključe u neke vannastavne aktivnosti i više da učestvuju u radu građanskih inicijativa ili nekim projektima. Smatram da oni znaju za to i obavešteni su, putem interneta, ali nisu u dovoljnoj meri članovi nekih organizacija što je loše a svakako ina načina za snažniju socijalizaciju i međusobne interakcije.

* Dakle ujedno smatraš, da je internet pošto si ga pomenula, moćan danas u svakom slučaju, pogotovo za mlade, kao medij?

- Jeste, internet je danas realno najveći izvor informacija.

* Hvala ti Kasandra, srećno i verujem da nastavljamo saradnju i u okviru tvog učlanjenja u omladinski program i redakciju Novog Radio Sombora.

- Naravno da ćemo se čuti i videti i eto računajte na mene :-)

Intervju je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium "Sve je lako kad si mlad", izdavača Novog Radio Sombora, zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2017. godinu.

Redakcija Novog Radio Sombora

Pročitano 1247 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…