Odjeci/Rezime: Narodno pozorište Sombor ugostilo više od 3500 posetilaca za pet dana jubilarnog 30. Pozorišnog maratona

* Jubilarni 30. Pozorišni maraton, jedinstven u državi i regionu po svom revijalnom karakteru i svojoj misiji da se ovakvom manifestacijom proslavlja kraj pozorišne sezone, održan je u Narodnom pozorištu Sombor, od 7. do 11. juna 2022. godine

Maraton je otvorio glumac Branislav Trifunović, koji je neke od svojih prvih glumačkih koraka napravio na sceni somborskog Teatra, nakon čega je usledilo pet maratonskih dana.

Za pet dana trajanja Festivala, na dve scene, odigrano je petnaest predstava, od čega su tri predstave za decu. Narodno pozorište Sombor ugostilo je Narodno pozorište u Beogradu, Narodno pozorište Priština, Kruševačko pozorište, predstave produkcije Yugoart-a, Srpsko narodno pozorište, Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Dečje pozorište Subotica, Novosadsko pozorište, Exit teatar, Malo pozorište „Duško Radović“ i druge goste iz zemlje i regiona.

U okviru pratećeg programa predstavljene su tri knjige - monografija „Sazvežđe Milivoja Živanovića“ koju je priredio Milivoje Mlađenović, BLANK Feđe Štukana i „Stovarište“ Sergeja Trifunovića; izveden je mini-koncert Gradskog dečjeg hora „Šareni vokali“, dok je u u Foajeu Narodnog pozorišta Sombor bila postavljena izložba plakata pozorišnih maratona koji su održani u prethodnih trideset godina.

Maraton je završen predstavom Narodnog pozorišta Sombor, IBI THE GREAT autorskim projektom Andraša Urbana, po drami Alfreda Žarija „Kralj Ibi“.

Proglašeni su glumac i glumica sezone - Nemanja Bakić i Biljana Keskenović, a nagrada „Iza kulisa“ pripala je sufleru Ninoslavu Vraniću. Nakon proglašenja nagrada usledio je tradicionalni „cvetni udar".

Finansijsku podršku jubilarnom 30. Pozorišnom maratonu dali su Grad Sombor, Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Na donjem linku Narodnog pozorišta Sombor možete da pogledate i galeriju fotografija:

https://npozoristeso.co.rs/vesti/645/narodno-pozoriste-sombor-ugostilo-je-preko-3500-posetilaca-za-pet-dana-jubilarnog-30-pozorisnog-maratona.html

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 312 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…