GB Karlo Bijelicki Sombor: 7. Somborski književni festival

* Sedmi Somborski književni festival, održan 13. i 14. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Udruženja građana „Somborski književni festival“, i uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, i kompanije Gomex, ostaće po mnogo čemu u pamćenju

U petak, 13. maja, upriličeno je svečano otvaranje na kojem su se publici obratili Nataša Turkić, direktorka Biblioteke, i direktor Festivala, Tamara Babić. Nakon otvaranja usledila je dodela nagrade na konkursu za drugu knjigu autora mlađih od trideset pet godina, koja se sastoji iz štampanja nagrađenog rukopisa i diplome. Ove godine nagrađena je zbirka kratkih priča Osma Aleksandra Tanurdžića koji je publici pročitao odlomak iz knjige.

Gosti prvog dana festivala bili su pisci Vladimir Kopicl i Radivoj Šajtinac, koji su se somborskoj publici predstavili čitanjem svoje proze i kroz razgovor sa Draganom Babićem. Oni su govorili o svom stvaralaštvu, odnosu proze i poezije u svom radu, važnosti književnih manifestacija festivalskog tipa i održavanju književnog života u sredinama kao što je Sombor. Takođe, oni su čitali odlomke iz svojih pesničkih knjiga i romana, kao i naglasili neke naredne planove u radu.

Drugog dana festivala, 22. maja, gosti su bili Sonja Veselinović i Branko Ćurčić, a oni su, nakon čitanja svojih pesničkih i proznih odlomaka, u razgovoru sa Tamarom Babić govorili o svojoj generaciji, važnostima konkursa za prve i druge knjige, odnosu koji imaju sa svojim čitaocima i književnim saradnicima. Uz to, govorili su o poziciji književnosti u današnjem trenutku i komentarisali svoje dosadašnje iskustvo na polju književnih nagrada i priznanja.

Ovogodišnji Somborski književni festival održan je u dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. Festival je takođe, prenošen uživo na Fejsbuk stranici Somborskog književnog festivala.

- U dodatku, galerija fotografija (Dejan Podlipec) - 

Beleži: Gorana Koporan

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 149 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…