Novi a poseban koncertni doživljaj u Narodnom pozorištu Sombor

* Poštovana publiko, obaveštavamo vas da besplatne ulaznice za koncert možete preuzeti na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor, radnim danom od 10 do 14 časova i od 18 do 20 časova - pozivaju iz somborske teatarske kuće građane i na ovaj koncert

O programu: Žensko stvaralaštvo, Ansambl Studio 6; programom ženskog stvaralaštva Ansambl Studio 6 završava svoju koncertnu seriju 2021. Koncert će će biti održam u maloj sali Somborskog Narodnog pozorišta - Studio 99, u sredu 22. decembra u 18:30 časova.

Koncertna serija je finansijski podržana od Ministarstva kulture i informisanja. Sledeći principe decentralizacije savremeno-muzičkih sadržaja, ansambl je u periodu od oktobra do decembra 2021. nastupio u Nišu, Zrenjaninu, Somboru (gradovima u kojima do sada nisu nastupali), osim Beograda i Novog Sada. Serija je obuhvatila pet konerata, sledeći i ovoga puta principe po kojima godišnje aktivnosti ansambla obuhvataju različite elemente savremenog muzičkog izraza (moderni klasici, eksperimentalni komadi, premijerna izvođenja, saradnja sa savremenim kompozitorima, edukativne aktivnosti).

Serija je obogaćena i novim konceptualnim pristupima - rodno osetljiv program sa isključivo ženskim autorkama će biti izveden upravo u Somboru. Na programu su dela domaćih kompozitorki Isidore Žebeljan i Milice Đorđević, kao i holandsko-grčke savremene kompozitorke Kaliope Cupaki, ali i veteranke američke avangardne muzike, Polin Oliveros.

Ansambl će skupa, uz so i duet izvesti Zvučne meditacije, seriju komada napisanih za otvoreni ansambl, iz 1971. godine. Program upotpunjuje savremena realizacija pesme dvanaestovekovne kompozitorke Hildegard iz Bingena, za harfu i traku.

Ulaz je slobodan.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 396 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…