Odštampajte ovu stranicu
Константин Костић - Народни трибун 1918. у Сомбору

* Градски музеј Сомбор, домаћин је у четвртак, 30. септембра изложбе „Константин Костић - Народни трибун 1918.“. Свечано отварање заказано је за 18 часова

Изложба „Константин Костић - Народни трибун 1918.“ је гостујућа изложба Музеја Присаједињења / Музеја Војводине из Новог Сада. Аутор изложбе је кустос Музеја Присаједињења Зоран Вељановић, у сарадњи са др Десанком Костић, унуком Константина Костића.

Константин Костић је био један од представника српског народа на Великој народној скупштини 25. новембра 1918. у Новом Саду, на којој је донета историјска одлука о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. На изложби ће бити представљена разна историјска документа и фотографије о овом значајном датуму наше историје, али и о друштвеном ангажману Константина Костића, омиљеног гимназијског професора у Сомбору.

Изложба ће бити отворена од 30. септембра до 14. октобра 2021.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор
(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

Pročitano 120 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…