Odštampajte ovu stranicu
List Kultura, časopis srpskih iseljenika u Australiji, na poklon Biblioteci

* Gradska biblioteka Karlo Bijelicki dobila je na poklon časopis srpskih iseljenika u Australiji, Kultura, list srpskog australijskog literarnog udruženja Dr Uroš Stanković, koji je izlazio svakog prvog ponedeljka u mesecu, u periodu od 2012. do 2019. godine

Sve objavljene brojeve lista Kultura, Gradskoj biblioteci, uručio je glavni i odgovorni urednik Slobodan Jerković. On se tom prilikom prisetio samih početaka u realizaciji časopisa, kao i prilici da uz Milana Stojkova i Kraljeve Srbije, gostuje u srpskoj ambasadi u Kamberi. Sa posebnim osećanjima i sećanjima, Jerković priča o osnivaču lista Kultura i njegovom finansijeru Nikoli Stojadinoviću. Uz Nikolu Stojadinovića i Slobodana Jerkovića, dugogodišnjeg novinara Somborskih novina, zaslužni za vizuelni identitet lista bili su Igor Jerković, koji je radio grafički dizajn i Josip Zvjerac, zadužen za prelom.

List Kultura će, nakon bibliotečke obrade i smeštanja u fond Biblioteke, biti dostupan svim korisnicima Biblioteke, a uskoro i široj javnosti, u digitalnom formatu.

- Pogledajte i slajd-fotogafije u dodatku ispod teksta - 

Beleži: Gorana Koporan

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 251 puta

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…