UG "Bunjevačko kolo" Sombor: Izložba i cilodnevna radiona slamarenja

* Nakon serijala radionica slamarenja koje su realizovane u periodu od juna do novembra miseca održana je “Izložba i celodnevna radionica”, u subotu, 7. novembra 2020.godine u galerijskom prostoru UG “Bunjevačko kolo” Sombor u organizaciji udruženja

Izložbu je otvorila podpridsidnica UG “Bunjevačko kolo” Sombor, Aleksandra Medurić Kalčan, koja je tom prilikom kazala da se zbog epidemiološke situacije odustalo od realizacije manifeatacije “Bunjevačka Dužionica 2020.”, međutim, realizovan je važan dio manifestacije koji podrazumeva 15 održanih radionica slamarenja, koje su krunisane cilodnevnom radionicom i izložbom. Na izložbi je poseban akcenat stavljen na ukrase od slame koje su članice slamarske sekcije pripravile za ukrašavanje učesnika Dužionice, risara, bandaša i bandašice.

Ispred Grada Sombora, događaj je positila zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica, koja je tom prilikom naglasila da udruženje niguje posebnu umitnost koja odražava duh Vojvodine, te da je izuzetno važno što umitnice slamarenja čuvaju, niguju i prenose na dicu ovu specifičnu umetnost.

Posetioci su imali priliku da vide slike, čestitke, minijature, suvenire, ukrase i cvitove od slame, kao i da učestvuju u radionici, te se upute u osnove slamarenja.

Ovaj projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i Grad Sombor.

(U fotoslajdu donosimo još nekoliko slika sa ovog događaja)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 312 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…