Subotički ogranak SKOR-a priređuje književno veče barda subotičke poezije Ratka Raleta Belića

* Subotički ogranak Saveza knjižvenika u otadžbini i rasejanju (SKOR) domaćin je knjiiževne večeri posvećene Ratku Raletu Beliću, u petak, 31. januara u Gradskoj biblioteci u Subotici, sa početkom u 18 časova

Posetioci će biti u prilici da se bliže upoznaju sa stvaralaštvom najvećeg barda subotičke poezije, a kako ujedno vole da kažu mnogi koji ga poznaju - i najvećeg gospodina među pesnicima, tvroca trostrukog akrostiha.

Ratko Belić, popularni Rale, rođen je 2. jula 1941. u Trepči na Kosovu i Metohiji, gde njegovi dolaze iz Like. Prst sudbine ga je odveo u Suboticu u kojoj živi i radi od 1963. godine.

Pisao je od same mladosti... ali, peru se vraća u poznijim godinama. Objavljuje 2006. godine prvu knjigu, simbolično naslovljenu "Dok šetam pamćenja", a dve godine potom i knjigu "Verujte". Iste godine - i knjigu, 2004. godine preminule supruge Radmile, "Jecaj rastanka".

"Svi ste vi u srcu mom za nezaborav", naslov je knjige o stvaraocima koju priređuje 2012. godine.

Za deset godina intenzivnog bavljenja poezijom, oko 400 njegovih pesama našlo se čak u 255 zbornika, nekoliko antologija i desetina časopisa. Uradio je nekoliko recenzija i sa svojim pesmama o knjigama uvršten je u knjigu umesto recenzije. 

Član je više književnih klubova i udruženja. Učestvovao u organizovanju i kao član žirija na Međunarodnom festivalu poezije "Panonski galeb".

Osvajač je brojnih nagrada i priznanja na raznim konkrusima. Ratko Rale Belić je, kako s ljubavlju ističe, zahvalan svima sa kojima se družio kroz svoje putovanje životom...

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 647 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…