Umetnici, javite se

Kulturni centar „Laza Kostić“ u Somboru raspisuje konkurs za izbor izložbi (samostalne i grupne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte) koje će biti uvrštene u program Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor za izlagačku sezonu 2017. godine. Pravo učešća na konkursu imaju: profesionalni umetnici koji su prošli proces umetničkog obrazovanja (Akademija likovnih i primenjenih umetnosti ) i delovanja u kulturi, čije je delo, kroz angažman, doživelo umetničku verifikaciju.

Uslovi su sledeći: zainteresovani umetnici podnose molbu galeriji uz koju treba da dostave profesionalnu biografiju sa kontakt podacima (adresa, telefon, e-mail ); sažetu koncepciju izložbe u pisanoj formi; reprodukcije radova koji se predlažu za izložbu, sa informacijama o tehnici i dimenzijama radova ; tehnički opis izložbe; katalog sa prethodne izložbe.
Konkurs je otvoren do 1. decembra ove godine. Naknadno donete prijave neće biti uzete u razmatranje. Projekte razmatra Umetnički savet Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor u sastavu: Mila Krstić, istoričar umetnosti; Tatjana Dimitrijević, akademski slikar; Peter Mraković, akademski vajar; Milenko Buiša, akademski vajar i Saša Milić, direktor.
Umetnički savet će o pristiglim radovima odlučivati do 9. decembra, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi ili telefonom. Konkursna dokumentacija se ne vraća.

Kulturni centar Sombor se obavezuje da isplati troškove prevoza radova do 16.000,00 dinara i štampanje kataloga u standardnoj formi. Dokumentaciju kandidati mogu da predaju lično, putem mejla ili da dostave poštom, na sledeću adresu:
Galerija Kulturnog centra „Laza Kostić“, Laze Kostića 5, 25000 Sombor www.kcsombor.org.rs
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Kontakt osoba: Tatjana Dimitrijević, urednik likovnih programa, tel: 025/412-583;063/520-860

Izvor: KC „Laza Kostić“ Sombor / S. S.

 

Pročitano 1096 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…