Poznati skopski, inetrnacionalni akademski umetnik, slikar Sergej Andreevski gostuje od 9. aprila u Somboru

* Izložba akademskog slikara Sergeja Andreevskog, biće upriličena u utorak, 9. aprila, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova

Sergej Andreevski je umetnik koji učestalo sanja i putuje po svetu; ukrštajući četkice upućuje svoje poteze prema suncu. 

I upravo je svet to mesto koje je odabrao da bude njegov umetnički atelje. Slikarevo kreativno stremljenje se može označiti kao post-ekspresionistički stil ili neograničena sloboda ekspresije. 

Njegov trenutni izraz jesu umetnički performansi, udruženi sa muzikom, u kojima ekspresije njegove nemirne prirode dostižu svoj vrhunac.

Postavka u Somboru biće aktuelna do 24. aprila.

*****

Iz biografije umetnika:

Sergej Andreevski je rođen u glavnom gradu Makedonije Skoplju 1960. godine, a diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u rodnom gradu 1985. godine; nakon toga je završio postdiplomske studije u inostranstvu uz stipendije iz Galleria di Arte Moderna u Rimu, Italiji i iz  Nirnberga, Nemačka. Sergej je učestvovao na više od 200 grupnih izložbi u svojoj zemlji, a u Evropi, SAD, Japanu i Kini. Dobitnik je mnogih nacionalnih nagrada i njegove slike i crteži su u vlasništvu državnih institucija i muzeja širom sveta, kao i privatnih kolekcionara.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 185 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…