Galerija "Milan Konjović" predstavlja neprocenjivu vrednost Sombora

Okrugli sto na temu "Kontinuitet modernosti u slikarstvu Milana Konjovića" održan je 27. septembra, nakon čega je otvorena 14. stalna retrospektivna izložba sa istom tematikom. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović otvarajući izložbu istakla je da Galerija predstavlja jednu od najznačajnijih institucija kulture u ovom gradu, s obzirom da u svom opusu sadrži brojna dela našeg sugrađanina, ali i svetski poznatog slikara Milana Konjovića. Gradonačelnica je rekla i da Galerija predstavlja posebnu kulturnu baštinu, jednu neprocenjivu vrednost kojom se ne mogu pohvaliti drugi gradovi u našoj zemlji, te otuda proističe i obaveza grada da ovakvu ustanovu čuva i da obezbedi primeren kvalitet njenog rada.

Pokrajinski sekretar prof. Miroslav Štakić govoreći i slikarstvu ovog velikog umetnika odlučio se da citira Milana Konjovića rekavši "Slikarstvo je čudo i uvek je zagonetka, da nije tako davno bih prestao da slikam".

Autor izložbe Sava Stepanov je istakao da se zahvaljujući Galeriji u ovom gradu nalaze dela utemeljana u umetničkoj i duhovnoj strukturi Vojvodine i Srbije i bivših jugoslovenskih prostora.

 

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Zoran Kovačić

Pročitano 956 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…