Hrvatski film "Comic Sans" Nevia Marasovića pobednik Filmskog festivala "Porodica naroda/Family of Nations" u Somboru

* U Somboru je u nedelju, 16. septembra uveče završen prvi filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor. Svečano zatvaranje festivala i dodelu nagrada vodili su mladi glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić

Žiri Glavne Selekcije, u sastavu Radoslav Zelenović, Gorčin Stojanović i Lazar Rajić Roockwood, odlučio je da GRAND PRIX Zlatni celtis za najbolji film dodeli hrvatskom filmu "Comic Sans", u režiji Nevia Marasovića. Najbolji glumac festivala je Emir Hadžihafozbegović (film “Žaba”), dok je najbolja glumica Zsófia Szamosi (film “Jedan dan”).

Nagradu za najbolju mladu glumicu festivala dobila je Kristina Stevović za ulogu u filmu “Granice kiše”. Pubici se poklonio Emir Hadžihafizbegović, dok su se ostali nagrađeni obratili putem video linka.

Žiri Selekcije studentskog filma, u sastavu Maja Šuša, Slaven Došlo i Peter Goretić, odlučio je da nagradu za najbolji studentski film dodeli filmu “13+”, koji je režirao Nikica Ždunić, Akademija dramske umjetnosti Zagreb.

Posebnu pohvalu dobio je film “Majkino zlato”, režija Irfan Avdić, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo.

Festival je svečano zatvorio Nemanja Sarač, član gradskog veća za kulturu i obrazovanje i član direkcije festivala.

Nakon ceremonije zatvaranja i dodele nagrada, ponovo je prikazan pobednički film Comic Sans. Festival je trajao od 11. septembra i za to vreme je prikazano više od dvadeset filmova.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 299 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…