Održana V dečija likovna kolonija "Bunjevačkog kola"

* U subotu, 23. juna, na salašu AGRO RAVANGRAD u Gradini, održana je „V dečja likovna kolonija -.Cipovka, u organizaciji UG „Bunjevačko kolo“ Sombor

U jutarnjim časovima u prostorijama Bunjevačkog kola okupilo se tridesetak mališana koji su u pratnji koordinatora Ksenije Vuković i edukatora profestora razredne nastave, Valerije Nikolić, vaspitačice, Marije Brdarić i slikara saradnika, organizovanim prevozom otišli na salaš u Gradinu.

Posle osveženja i okrepljenja mališani su imali priliku da se upoznaju sa pravljenjem hleba – cipovke, koju im je praktično prikazala Marija Brdarić, dok je Valerija Nikolić ispričala zanimljivu priču o žitu, hlebu i njegovom značaju za ljudsku populaciju.

U drugom delu kolonije deca su se bavila likovnim kreativnim izražavanjem. Podeljen je materijal za rad, postavljeni su štafelaji u dvorištu salaša, te su deca, uz pomoć saradnika slikara, prenela svoje doživljame na vesele likovne radove.

Usledila je degustacija ispečenog hleba, igra, druženje i povratak u prostorije Bunjevačkog kola.

Izložba radova nastalih na ovogodišnjoj dečjoj koloniji biće realizovana u septembru.

Ovaj projekat je podržao grad Sombor po konkursu za decu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 274 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…