Najavljujemo: Književno veče "Obloge od mastila" beogradskog pisca Bogdana Stevanovića Blogdana u somborskoj biblioteci "Karlo Bijelicki"

* Gradska biblioteka “Karlo Bjelički” organizovaće u ponedeljak, 19. marta književno veče na kome će se ljubiteljima pisane reči predstaviti Bogdan Stevanović Blogdan, pisac iz Beograda

On će govoriti o svom novom delu „Obloge od mastila“ koje je objavilo Vulkan izdavaštvo. Knjiga je zbirka koja sadrži 87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Osim većine tekstova sa bloga u njoj se nalazi i posebno poglavlje Neobjavljene priče koje sadrži sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu.

Osim poglavlja Ogrebotine, Ljubav, Porodica, Balkan, Depeše sa Marsa, Neobjavaljene priče i Um, u knjizi se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina koliko je ova knjiga i nastajala.

Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu, 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju.

Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100 hiljada pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu.

Ovaj događaj zakazan je somborskoj biblioteci na glavnoj ulici, od 18 časova.

Inja Firanj

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 450 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…