Koncert dva hora

* Druge decembarske nedelje, 10. decembra, održan je koncert Mešovitog hora Somborskog pevačkog društva, koji je ugostio novosadski hor "Svetozar Marković" a kojim rukovodi mlada, ali vrlo ambiciozna Suzana Lazar

Pred dupke punom salom Gradske kuće u Somboru, gde se tražila "karta više", izveden je celokupan, po svojoj sveobuhvatnosti, zavidan repertoar.

Neumorni somborski dirigent Milan Radišić ima neverovatnu inspiraciju da nalazi kompozicije iz vremena renesanse (kakva je Clamabat autem Mulier), preko domaćih kompozitora duhovne muzike, Mokranjca i njegove kompozicije "Tebe poem", te Desetog kola Josifa Marinkovića, do pesme "Say Something", koja se svrstava u pop muziku.

Sveobuhvatnost repertoara je još jasnija, ako se pomene i "Shosholoza", tradicionalna rudarska pesma.

Već dokazani dirigent Milan Radišić nije krio oduševljenje, ali ni dalje ambicije

Bez lažne skromnosti, koliko je koncert bio uspešan mogu da posvedoče i Radišićeve reči, koji očigledno ne može da sakrije oduševljenje, kako zbog više nego uspešnog koncerta, tako i zbog ponovne saradnje dva hora.

- DRAGI MOJI HORISTI, HVALA VAM NA DIVNOM KONCERTU. DOŽIVLJAJ MOJ, KAO DIRIGENTA JE BIO FENOMENALAN. DESETO KOLO JE BILO TOLIKO DIRLJIVO, DA SAM IMAO OSEĆAJ DA SMILJA STVARNO ŽIVI U NAŠEM HORU I DA STE VIDELI NJEN LJUBAVNI ŽIVOT - nije krio emocije somborski dirigent. Takođe dodaje da kompozicije CLAMABAT AUTEM MULIER, MY LORD, PASTIME, LONESOME ROAD, ne pamte bolje izvođenje.

Spektakularnom koncertu horova prisustvovala je i gradonačelnica Dušanka Golubović, sa saradnicom Tamarom Madžarev, kao i jedan od ranijih dirigenata somborskih horova Fedor Prodanov

Naposletku se zahvalio čitavom horu na dobrom i produktivnom radu, rekavši da se hor tokom cele ove godine pokazao kao dobro organizovana celina.

Jovana Konjević

Pročitano 699 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…