Ulica izgubljenih reči mladog pisca Đorđa Majstorovića u izdanju somborske bibliotete "Karlo Bijelicki"

* Ovih dana iz štampe je izašla treća knjiga Edicije Golub u izdanju Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki". Reč je o zbirci pripovedaka Ulica izgubljenih reči, autora Đorđa Majstorovića, pobednika na trećem po redu konkursu za prvu knjigu mladog autora

Zbirka sadrži osamnaest pripovedaka koje predstavljaju potragu za formama razumevanja i izražavanja raznovrsnosti savremene svakodnevice. Majstorovićevo pripovedanje je spontano i najčešće iz iskustvene perspektive, polazeći od ranih jada odrastanja i formiranja u prepoznatljivom urbanom, socijalnom i istorijskom kontekstu.

Đorđe Majstorović na jedan nimalo tendenciozan način pripoveda o malim i velikim temama, različitim glasovima, tražeći svoj put. Zato postoji sve uverenje da će ulazak knjige Ulica izguljenih reči u Golubovo jato pomoći da njegove reči ne budu izgubljene.

Promocija u Somboru i Novom Sadu je planirana na jesen.

Đorđe Majstorović (rođen 1986. u Tuzli) diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za istoriju. Zastupljen u brojnim regionalnim književnim zbornicima a rukopis njegovog nultog romana Zbirka zbrke ušao je u finale konkursa izdavačke kuće VBZ za najbolji neobjavljeni roman 2011. godine. Trenutno vodi Pisalište u okviru Omladinskog centra CK13 u Novom Sadu, gde radi kao književni urednik i PR.

Izvor: GB "Karlo Bijelicki"

Pročitano 1438 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…