Najavljujemo: Tribina i promocija knjige Dragane Rajblović "Moj Everest - san i java" u somborskoj gradskoj biblioteci

* Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" u Somboru priređuje tribinu i promociju knjige Moj Everest – san i java Dragane Rajblović u sredu, 26. septembra 

DRAGANA RAJBLOVIĆ prva je žena i za sada jedina iz Srbije koja se 2007. godine popela na najviši vrh sveta  Mt. Everest (8850 m) na Himalajima

Tribina je zakazana u Gimnaziji "Veljko Petrović", Svečana sala, učionica 53, drugi sprat - sa početkom u 12:40 časova.

U 18:00 je predstavljanje knjige Moj Everest – san i java – sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

~ . ~

Knjiga Moj Everest – san i java je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest.

I ne samo Everest (8850 m), opisan je i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh sveta, kao i sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov sveta.

Kao učesnik mnogih ekspedicija, prošla je i upoznala razne krajeve sveta, te je knjiga i putopis, gde prenosi svoje impresije o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj istoriji.

Uz sve to, ovo je i planinarski priručnik, a na kraju se nalazi  dodatak o aklimatizaciji i prilagođavanju organizma na velike visine.

Najvažnija poruka je, podsticaj i motivacija sadašnjim, ali i budućim generacijama, da je sve moguće, pa tako i ostvariti svoje snove.

Iz recenzije sociologa Slobodana Gavrilovića:

"Nisam se do sada sretao sa ovakvim rukopisima, retko i sa ovakvom literaturom, zato je i za mene bio izazov kako ću sve to doživeti, videti, osetiti. Posle čitanja mogu mirno reći: ja sam bogatiji čovek. Bogatiji sam za jedno novo iskustvo, za nova saznanja, za redak senzibilitet koji tekstu daje dodatne vrednosti. Od dokumenta ka umetnosti. Od etike ka estetici. Od planine ka čoveku. Od čoveka ka prirodi. Interesantan, zanimljiv, informativan i sa izraženim senzibilitetom opisan uspon na Everest. Iz iskustava jednog planinara, ali i iz srca i uma jedne žene. Sjajan tekst."

*******

Promocija knjige održana je u Beogradu na koju je došlo više od 500 ljudi, a održava se i dalje u mnogim gradovima, kao i u bivšim republikama, odnosno regionu, Crnoj Gori, BiH, Republici Srpskoj, Hrvatskoj... U Srbiji je do sada održana u više od 20 gradova.

Medijska pratnja i pažnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 722 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…