Monika Maširević predstaviće u petak, 25. maja u rodnom Somboru svoje vredne putopise o Indiji

* Gradska biblioteka Karlo Bijelicki poziva Vas na predstavljanje putopisnog romana

PREŽIVEĆU-Avanture s hodočašća u Indiji

autorke Monike Maširević

Preživeću: avanture s hodočašća u Indiji  Monike Maširević  predstavlja zavodljiv osvrt na jedan trenutak životnog puta. Izuzetan kvalitet teksta predstavlja lakoća kojom je pisan – istančan osećaj za smenjivanje humornih sekvenci s onim otrežnjujućim, na momente surovo-realnim, kojima autorka, ne snebivajući se, opisuje poteškoće s kojima se na svom putu susretala. U teškim momentima autorka je bolno realna prvenstveno prema sebi, a time i čitaoca podstiče da se zagleda dublje u samog sebe i da se zapita. Bez obzira koliko voli Indiju i oseća je kao svoju, autorka se ne libi da ukaže i na ono za šta misli da bi moglo biti bolje. Međutim, sagledan u celini, ovaj putopis je topla priča o čoveku na putu kroz predele, ljude i sopstvenu dušu.

(Ivana Ignjatov Popović)

- Iz biografije -

Monika Maširević je rođena u Somboru, a više od dvadeset godina radi kao bibliotekar u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu. Veoma zapažen bio je njen rad na poslovima urednika kulturnih programa i organizatora promocija u novosadskoj biblioteci. Veliki je zaljubljenik u indijsku kulturu. Od detinjstva vrlo posvećeno proučava sve što je u vezi sa Indijom – na prvom mestu religiju, arhitekturu, filozofiju i muziku. Dnevničke zapise sa putovanja po Indiji dosad je objavljivala u Omladinskom časopisu Pokret, koji je izlazio u Somboru, te u bibliotečkom časopisu Mozaik. Članci su joj izlazili i u dnevnoj štampi (DanasDnevnik...). Zapažanja sa svog poslednjeg odlaska u Indiju zabeležila je u putopisnom romanu Preživeću: avanture s hodočašća u Indiji, gde čitaoce upoznaje s neobičnim svetom indijskih verovanja. Ova knjiga je njeno prvo književno ostvarenje. Amaterski se bavi fotografijom. Imala je više samostalnih izložbi u Novom Sadu, Somboru i Srbobranu.

Predstavljanje romana zakazano je za petak, 25. maj 2018. godine u 19 časova, u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki  (sala Dečjeg odeljenja, Trg cara Lazara 3).

Govore: dr Dragana V. Todoreskov, recenzent, dr Radmila Gikić Petrović, recenzent i Monika Maširević, autor.

Ovom prilikom biće prikazana Monikina izložba fotografija Kroz Indiju  i prezentacija U Braminom gradu - Vodič kroz Puškar.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 754 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…