Pisac Andrija Terzić stiže u Sombor: Plivač i Preko puta - istina

* Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" organizuje predstavljanje knjiga Andrije Terzića, Plivač i Preko puta – istina

Andrija Terzić rođen je u Užicu, 5. septembra 1980. godine. Đak Užičke gimnazije (Prirodno-matematički smer) opredeljuje se da studira na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. NATO agresija na Srbiju, 1999. godine i petooktobarska revolucija 2000. godine, odvajaju ga od akademskih obaveza. Nedugo zatim napušta Srbiju i nekoliko godina provodi u zemljama Evropske unije. Tamo nastaje njegov književni prvenac, roman, Preko puta – istina, koji objavljuje 2014. godine. Roman je trasirao put Terzićevom talentu. Štampan je u više od dvadeset hiljada primeraka, promovisan u više od četrdeset gradova širom Srbije, regiona, u Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, kao i u Kini.

Drugi roman Plivač (izdavač GKC Užice) najavljen kao bestseler, objavljen 12. juna. 2016. godine, već dokazuje Terzićevu etabliranost među čitaocima. Prvi tiraž od pet hiljada primeraka je rasprodat u rekordnom roku, a Plivač je već nakon šest meseci, krajem januara 2017. godine, izašao iz Evrope i predstavljen je eks-Ju dijaspori u Dubaiju o čemu su izvestili relevantni internet portali iz Ujedinjenih arapskih emirata. Roman je u procesu prevoda na četiri jezika, konkurisao je za NIN-ovu nagradu 2016. godine.

Događaj je zakazan za petak, 4. maj u popularnom somborskom lokalu Cafe des Arts na glavnoj ulici, sa početkom u 19 časova.

Inja Firanj

Medijska pažnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1967 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…