Odštampajte ovu stranicu
Iz JKP PROSTOR Sombor: Građevinska sezona u punom jeku

* Krajem aprila ove godine po sprovođenju za Grad bitnih javnih nabavki, vezanih za Održavanje opštinskih puteva, gradskih ulica i ulica u naseljenim mestima i Održavanje trotoara biciklističkih staza i krpljenje udarnih rupa na optšinskim putevima, gradskim ulicama i ulicama u naseljenim mestima, krenulo se u realizaciju radova u skladu sa prethodno definisanim Planom izvođenja radova

Plan izvođenja radova usaglašen je u saradnji između upravljača opštinskih puteva JKP „PROSTOR“, predstavnika mesnih zajednica (gradskih i seoskih) i nadležnog komunalnog odelenja Gradske uprave. Prvi ovogodišnji građevinski radovi, izvođeni su u nekoliko ulica u Bačkom Monoštoru (sanacija zemljanih kolovoza do nivoa tucanika širine do 3 metra). Uporedo, izvođeni su radovi na krpljenju udarnih rupa u naseljenim mestima mašinskim putem. Asfaltirane su ulice Ognjena Price i Gakovačka u Bačkom Bregu ukupne dužine oko 400 m. Asfaltiranju ulice Ognjena Price u Bačkom Bregu prisustvovala je i gradonačelnica Grada Sombora g-đa Dušanka Golubović.

- U poslednje četiri godine u B. Bregu, asfaltirano je više od 850 m puta i asfaltirani su delovi pojedinih ulica (Štrosmajerova, majora M.Tepića, I.L.Ribara), a predstoji izgradnja trotoara u Kolutskoj ulici - ističe direktor JKP „Prostor“ Goran Nonković. - Uporedo su izvođeni radovi na sanaciji trotoara u naseljenim mestima (i pristupne staze oko spomenika Solunskim borcima u centru Alekse Šantića), sanaciji oštećene biciklističke staze Sombor-Bezdan, ukupne dužine 450 m, kao i sanaciji postojeće saobraćajnice u krugu somborske Opšte bolnice (oko porodilišta), izgradnja privezišta na popularnoj „Tromeđi“ - naglašava Nonković.

Kao veći zahvat za početak građevinske sezone ističe se sanacija postojećeg rukometnog terena sportskog centra „Čonoplja“. U nastavku izvođenja radova, građevinske ekipe se sele u prigradsko naselje Rančevo, gde će biti izvođeni radovi na asfaltiranju ulica. JKP „Prostor“ Sombor kao upravljač puta brine i o horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji na teritoriji Grada Sombora, te se krenulo u osvežavanje-farbanje horizontalne signalizacije u gradu i naseljenim mestima. Shodno planu izvođenja radova naručena je izrada privremene tehničke regulacije saobraćaja ulice 21. Oktobra i Filipa Kljajića kojom će biti omogućeno izvođenje većih radova na sanaciji postojećeg kolovoza.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 691 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…