"Zelenilo" uklonilo trula stabla u Bezdanu

* Radnici Javnog komunalnog preduzeča „Zelenilo“ uklonili početkom ove sedmice u Bezdanu i orezivali trula i sasušena stabla uličnih drvoreda, koja su ugrožavala krovove objekata i nadzemne instalacije

Po nalogu nadzornog organa Odelenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove i na osnovu Rešenja komunalnog inspektora Odelenja inspekcije i komunalne policije, uklanjana su stabla u ulici Žrtava fašizma, Novoj, Kolutskoj i Bajskoj ulici, dok je najviše orezivano u ulici Žrtava fašizma.

Ukljanjanje stabala u Bezdanu

Pretežno je reč o sasušenim ili trulim uličnim stablima, od kojih su neka i „izgubila statiku“ zbog ranijih raskopavanja, ili im je u većoj meri već bila oštećena i sasušena krošnja, odnosno, „neplanski su sađena a koren im je deformisao betonski prilaz objektu“.

Među uklonjenim stablima su oboleli četinari, lipe, kesteni, orasi, bukve, a „Zelenilo“, po nalogu nadzornog organa, ima obavezu da namesto uklonjenih, posadi nova stabla adekvatne vrste.

Posao orezivanja i uklanjanja devastiranih i obolelih stabala „Zelenilo“ je u sredu, 6. februara nastavilo u Kljajićevu.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 202 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…