Novo ambulantno vozilo za građane Sombora kojima je ono najpotrebnije

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Nebojša Gladić, direktor „MOBILITY MGB“ DOO Sombor, potpisali juče (23. januar) ugovor o besplatnom ambulantnom prevozu kako bi se obezbedila jednaka zdravstvena zaštita za sve građane Sombora

Nakon potpisivanja ugovora Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada, Gladić i v.d. generalnog direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru Milan Grba obavili su primopredaju ključeva vozila datog na korišćenje Opštoj bolnici i tom prilikom govorili o rezultatima prethodnog ugovora i očekivanjima u naredne četiri godine.

- Pre četiri godine realizovali smo projekat besplatnog ambulantnog prevoza u Somboru. Cilj projekta je bio da obezbedi besplatan prevoz za sve osobe sa invaliditetom, stare, nemoćne i nepokretne, u ostvarivanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Da smo u tome uspeli govori i potpisivanje novog četvorogodišnjeg ugovora. Sumirajući rezultate tokom protekle četiri godine došli smo do podatka da je urađeno više od 10.000 besplatnih prevoza u gradu Somboru – sasopštio je Gladić i zahvalio se na podršci Gradskoj upravi, gradonačelnici i svim partnerima projekta.

Ratković, zamenik gradonačelnice, istakao je da je cilj projekta obezbeđivanje besplatnog ambulantnog prevoza za sve osobe kojima su redovna sredstva prevoza nedostupna ili neadekvatna.

- Vozilo je marke fiat ducato, opremljeno je električnim rampama i može da transportuje osam invalidskih kolica. Firma , „MOBILITY“ je vlasnik vozila, a lokalna samouprava će ga danas dati na korišćenje Opštoj bolnici – rekao je Ratković i uručio ključeve vozila, Milanu Grbi, direktoru Opšte bolnice u Somboru.

***

KOL CENTAR

Kol centar na koji građani, kako u gradu Somboru – tako i u somborskim selima, mogu da prijave svoju potrebu za korišćenjem besplatnog ambulantnog prevoza, nalazi se u firmi „MOBILITY MGB“.

Potreba za besplatnim ambulantnim prevozom ostvaruje se pozivom na telefon: 025 / 462 620, svakog radnog dana – ISKLjUČIVO za prevoz osoba sa invaliditetom, starih, nemoćnih i nepokretnih osoba radi ostvarivanja primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

U prethodnom periodu kol centar se nalazio u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović“ u Somobru.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1354 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…