Novi kilometri za dečji osmeh

* Nakon Ivana Mladenovića koji se na svom putu za Peking, nakon skoro tri meseca vožnje, trenutno nalazi na granici Rusije i Mongolije i ostali članovi VeloArta zavrteli su pedale i započeli jedno duže putovanje. Ovoga puta kroz Srbiju

Braća Milan i Dušan Obradović i Aleksandar Kovač krenuli su prve avgustovske subote na putovanje od 1.000 kilometara. Iz Sombora tj. Kule krenuli su prema Zrenjaninu, zatim sledi - Bela Crkva - Đerdap - Rtanj - Soko Banja - Kruševac - Kraljevo - Čačak - Valjevo - Šabac - Novi Sad – Sombor.

Navedenu relaciju planiraju da predju za 10 dana, tj svakog dana će voziti oko 100 km. Moguće da će biti i koji kilometer više, i da će biti odstupanja i promene destinacija, no ono što je najbitinije - i ovo putovanje, kao i Ivanovo, posvećeno je humanitarnoj priči.

Naime, tokom ovog putovanja Milan, Dušan i Aleksandar će, u saradnji sa Udruženjem "Uvek sa decom" iz Beograda, nastojati da ukažu na probleme dece obolele od raka, koja se leče u Institutu za onkologiju i radioloigiju Srbije, kao i da tokom svoje vožnje pozovu ljude na koje nađju, da slanjem bar jedne SMS poruke na broj 7175, pomognu deci da pobede bolest. 

Ovim putem somborsko Udruženje VeloArt poziva sve ljude dobre volje da sa svojih mobilnih telefona pošalju SMS poruku sa sadržajem 7175 na broj 7175 i time sa simboličnih 100 dinara podrže rad Udruženja „Uvek sa decom“ koje kroz svoje aktivnosti pomaže deci oboleloj od raka.

Miloje Mikica Tomić

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 555 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…