Doktor Darko Kosanović, hirurg: - Dati krv znači nekome dati život

* Hirurg u Opštoj bolnici "Doktor Radivoj Simonović" u Somboru, načelnik Odeljenja za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja, šef Odseka za urgentnu neurotraumu, lekar specijalista opšte hirurgije Odeljenja za hirurgiju, dr Darko Kosanović, prisustvovao je jednoj od brojnih, redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Sombor u utorak, 15. maja, kojoj su se ozdazvali učenici Srednje poljoprivredno prehrambene škole. Tom prilikom dr Kosanović je dao i izjavu za medije o značaju ovakvih akcija u savremeno doba 

- Dobrovoljno davalaštvo krvi je jedna od najhumanijih ljudskih aktivnosti, praktično davanjem krvi, vi nekom dajete život - podvukao je dr Darko Kosanović. - Zakonima Republike Srbije, pozdakonskim aktima, Crvenom krstu poverene su aktivnosti na motivisanju i promovisanju dobrovoljnog davalaštva koje se sprovodi u saradnji sa službama za transfuziju krvi bolničkih ustanova.

Ono je toliko značajno, dobrovoljno davalaštvo krvi, jer praktično nije moguće zamisliti funkcionisanje određenih bolničkih službi bez dovoljnih zaliha krvi, bez dovoljnih jedinica krvi, kao što su hirurške grane, ginekologija i ostale bolničke službe - naglasio je dr Kosanović.

(Vredne volonterke somborskog Crvenog krsta na svakodnevnim zadacima, pa i onim posebno važnim prilikom susreta sa dobrovoljnim davaocima krvi u Somboru)

Nastavljajući, dr Kosanović je uputio i sledeći poziv: - Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji prvi put daju krv, kao i onima koji već višestruko daju krv, zahvalio bih im se i pozvao bih da i dalje to čine, a u prvom redu bih se obratio mlađim ljudima da slede primer starijih, onih koji su to već činili.

Pozivam populaciju mladih da se uključe u dobrovoljno davalaštvo krvi jer niko od nas ne zna kada će mu u životu zatrebati. Dakle, dati krv, znači nekom dati život. To je istovremeno moja poruka za buduće davaoce.

(dr Darko Kosanović, predsednik Saveta za zdravlje Skupštine grada Sombora i Biljana Klipa, potpredsednica ovog Saveta, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta Sombor)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Učenici somborske Srednje poljoprivredno prehrambene škole redovno se sa svojim profesorima, odazivaju dobrovoljnom davanju krvi)

Pročitano 791 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…